"ЇМ КРУПНО ПРИЛЕТІЛО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"ЇМ КРУПНО ПРИЛЕТІЛО" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

«А що ті так було можна?» «Зрада відміняється?» «Порошенко не зміг – а Зеленський робить».
Надійшла відповідь на питання, що за хвиля патріотизму зійшла на Зеленського і все його оточення. Звідки взялося ця натхнення – блокувати канали Медведчука, оголошувати в розшук (в Україні) Шарія, впроваджувати санкції проти Якименка та Захарченка, тощо? А все просто.
Видання «Дзеркало тижня» опублікувало інформацію, що під час візиту в штаб-квартиру ГУР ГШ України заступника голови британської політичної розвідки МІ-6 Лі Лоуренса, зелений керівник ГУР Кирило Буданов та заступник голови зеленої ОПУ Роман Машовець намагалися його переконати (!), аби МІ-6 вплинула на проект журналістських розслідувань Billincat (!!), аби той не випускав фільм про «вагнерівців» (!!!). Чому саме МІ-6? Бо мовляв «це пов’язана з вами структура». На цьому не зупинилися. За добу переконування рівня благання від Буданова та Машовця довелося вислухати вже зразу серу Лі Лоуренсу та послу Великої Британії Мелінді Сіммонс. Звісно, відповідь була в тому дусі, що «хлопці Billincat це мас-медіа, а в Британії – свобода слова».
Про що це говорить? По-перше. Про неймовірну деградацію апарату президента та керівництва ГУР в часи Зеленського. Без перебільшень, про роботу МІ-6 там уявлення мають з кіно про Джеймса Бонда – бо навіть романи Джона Ле Карре для них це вже надто складно.
Шановний читач. Постав себе на місце західного топ-чиновника, який знає що таке був Вотергейт, на очах якого сталася історія зі Сноуденом, який нарешті щойно був свідком скандалу з потраплянням в пресу телефонних розмов президента Трампа – з Володимиром Зеленським, до речі. Як такий чиновник може навіть припустити десь перешкодити роботі преси? Та скандал здійметься такий, що для багатьох означатиме фінал кар’єри. Віщую заперечення – мовляв, МІ-6 і їхні близькі партнери з ЦРУ самі успішно використовують роботу ЗМІ. То правда. Як правда й інше – таку операцію важко почати, а ще важче завершити. Спусковий гачок спущений в мить передачі інформації, а не її виходу. Все, крапка. Назад – не відіграєш.
По-друге все це говорить про паніку, яка нині панує в ОПУ. Виходу фільму Billingcat там не просто бояться – його бояться як дня Страшного суду. Дуже схоже, що британці і американці Зеленського з компанію вельми жорстко взяли за м’які місця. Від самого початку говорилося, США в тій операції участь брали не аби здобути кількох «вагнерівців» повинних в загибелі американських громадян (хоча і від цього в США не відмовляться) – ЦРУ перевіряла можливість витоку з ОПУ Зеленського секретної інформації. Результат перевищив всі сподівання. Після того керівник МІ-6 Річард Мур попереджав Зеленського особисто (в розмові без Єрмака) про те що робиться в його оточенні. Зеленський обрав залишитися в теплій ванні. Проте… Як казав старий партнер Зеленського Коломойський, життя – супермаркет, каса – на виході.
Паніка, що панує в ОП говорить ще про дещо – британці і американці мають на руках подробиці, про які ми ще не відаємо, але які здатні підірвати громадську думку України. Сам факт справи «вагнерівців» наразі шанувальників ЗЕ не вражає. Вони як папуги повторюють, що від затримання вагнерівців відмовилися аби не порушувати перемир’я і аби встановити мир на Донбасі. Навіть жахлива загибель сержанта Журавля (з тої ж причини) їх не вражає. Проте коли вийде фільм…
А чи правду каже «Дзеркало тижня»? Я думаю – так. По-перше, інформація ДТ повністю вкладається в логіку подій. По-друге, мене вразила фраза Арестовича про «справу «вагнерівців» злив Порошенко». Це сказала особа, яка доти стверджувала що справи «вагнерівців» взагалі не було і бути не могло. Все зрозуміло?
Вас цікавить, що за хвиля патріотизму зійшла на Зеленського? Та от саме ця. Їм прилетіло. Крупно.