Міністерство екології та природних ресурсів хоче дозволити населенню видобувати бурштин

Міністерство екології та природних ресурсів хоче дозволити населенню видобувати бурштин

Міністерство екології та природних ресурсів займається розробкою пропозицій до законопроекту, який дозволить легалізувати незаконний видобуток бурштину населенням

Про це під час брифінгу в Кабінеті міністрів заявив міністр екології та природних ресурсів Ігор Шевченко, повідомляє Еспресо.TV.

"Займаємося розробкою пропозицій до законопроекту, який поданий у Верховну Раду і навіть прийнятий у першому читанні, що регулює діяльність людей, які на сьогоднішній день незаконно добувають бурштин", - зауважив він.

За його словами, у разі схвалення законопроекту місцеве населення зможе легально добувати бурштин і здавати його державному підприємству "Український бурштин".

"Буде дана можливість державному підприємству "Український бурштин" за договорами підряду наймати місцеве населення, яке буде вже законно видобувати бурштин і здавати його в державне підприємство", - пояснив міністр.

Як зазначив Шевченко, це дозволить легалізувати ситуацію і дасть можливість людям заробляти.

"Ми легалізуємо цю ситуацію. Дамо людям можливість заробляти. Таким чином зніметься соціальна напруга. Також таким чином ми підвищимо видобуток і доходи держави", - резюмував він.