Міністр оборони США заявив про непохитність підтримки України

Міністр оборони США заявив про непохитність підтримки України

Підтримка оборони, суверенітету та територіальної цілісності України з боку США лишається непохитною і Вашингтон уважно слідкує за пересуванням російських військ довкола України. Про це перед початком зустрічі із міністром оборони України Олексієм Резніковим заявив міністр оборони США Ллойд Остін.

Зі свого боку міністр оборони України вказав, що Росія може вдатись до ескалації у будь-який комент а Україна готова оборонятись. За його словами, ескалація з боку Росії мала би катастрофічні наслідки для Європи, а чи відбудеться вона, у значній мірі буде залежати від готовності цивілізованого світу зупинити агресора.

Резніков також подякував США за привернення уваги до нової фази військових приготувань Росії поблизу України. "Агресор ніколи не зупиниться, якщо ми його не зупинимо", - відзначив міністр.

Міністерство оборони України також оприлюднило фрагменти коментарів міністра. Так, Міноборони наводить слова Резнікова, що США та Україна мають спільну оцінку тих ризиків і загроз, які концентруються навколо України, на східних кордонах Європи.

Міністр заявив, що подальшою метою США та України є зміцнення партнерства між ними.

Як повідомляє сайт Міноборони, до програми візиту міністра входять перемовини у Державному департаменті США та Конгресі.

"Серед тем обговорення - стратегічне партнерство України і США, особливо посилення динаміки політичного діалогу на високому рівні, подальша тісна співпраця в частині реалізації оборонної реформи, спільна оцінка і відповідь на загрози з боку РФ", - повідомляє Міноборони.

Нагромадження Росією військ поблизу кордонів з Україною викликає занепокоєння США, заявив очільник Пентагону Ллойд Остін під час прес-конференції в середу.

Він закликав Росію пояснити свої наміри а також виконувати Мінські домовленості.

"Я б закликав Росію до більшої прозорості стосовно своїх намірів а також до виконання Мінських домовленостей".

"Ми однозначно звертаємо увагу на ці пересування", - відзначив Остін. Він додав, що обговорює цю ситуацію з командувачем силами США в Європі.

Остін також підкреслив підтримку США Україні: "Наша підтримка суверенітету та територіальної цілісності України залишається непохитною".

Напередодні в Пентагоні питання безпекової співпраці в Чорному морі обговорили військові посадовці США та Туреччини в рамках засідання Групи з безпеки високого рівня.

Під час спілкування з пресою в середу, Остін також розкритикував Росію за проведення пострілу по супутнику в космосі. Такі дії "непокоять, через небезпеку, яку вони створюють для міжнародної спільноти". Він закликав Росію діяти більш відповідально.