Мінстець передав в МЗС імена нових претендентів до санкційного списку

Мінстець передав в МЗС імена нових претендентів до санкційного списку

Міністерство інформаційної політики передало МЗС, Службі безпеки та Раді нацбезпеки пропозиції щодо змін у санкційному списку. Про це міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив на прес-конференції.

За його словами, працювала група за участі представників міністерства, юристів міністерства, представників парламентського комітету з питань свободи слова й інформаційної політики, громадських інформаційних організацій. "Напрацювали документ у відношенні тих, кого слід виключити із цього списку й тих, кого слід додати в цей список. Цей документ ми передали в РНБО, МЗС і СБУ", - сказав він.

Стець зазначив, що відповідні зміни можуть бути розглянуті на найближчому засіданні РНБО.

Як повідомлялося, в рішенні про запровадження українських санкцій, яке президент Порошенко ввів у дію 16 вересня ввечері, окрім сепаратистів, їхніх прибічників та посадовців РФ опинилася також багато журналістів відомих світових ЗМІ та один власник ЗМІ в Угорщині. У переліку присутні 388 прізвищ.  Серед них близько 10 журналістів відомих незалежних ЗМІ, що працюють в ЄС, а також світових ЗМІ – Die Zeit, BBC world news, El Pais. Всім їм винесена заборона на в’їзд в Україну.

Джерело: Українська правда