Місячний посівний календар на жовтень 2022 року

Місячний посівний календар на жовтень 2022 року

Місячний посівний календар на жовтень стане найкращим другом для тих, хто любить працювати в саду та на городі.

Зазирнувши до нього, можна дізнатись, коли варто збирати врожай, зрізати осінні квіти чи підживлювати ґрунт, а коли виходити на город не рекомендується.

Усе це пов’язано з фазами Місяця, які здатні впливати не тільки на людей, а й на природу.

Місячний посівний календар на жовтень 2022

Сприятливі дні: 2–4, 7–8, 26–27, 30–31 жовтня.

Несприятливі дні: 5–6, 9–10, 13–15, 18–20 жовтня.
 
Решта дат у другий місяць осені будуть нейтральними.
 
Посівний календар на жовтень — детально

2–4 жовтня — дуже сприятливий період для посіву моркви, цибулі та петрушки, а також для внесення добрив. Можна саджати будь-які плодові дерева. А от чіпати коріння рослин у ці дні не рекомендується.

5–6 жовтня — невдалі дати для посіву та посадки. Бажано дати рослинам відпочинок. Єдине, що ти можеш зробити — це підпушити грунт і винести квіти в горшках на свіже повітря.

7–8 жовтня — якщо плануєш завести зимовий “город” на підвіконні, саме час це зробити. Також у ці дні можна саджати малину, полуницю і виноград. Рекомендується помірно полити город і обробити дерева від шкідників.

9–10 жовтня — рослини, посаджені в цей період, будуть слабкими і не принесуть великого врожаю. Усі роботи на землі краще відкласти на більш вдалий час.

13–15 жовтня — фрукти та овочі, посаджені в цей день, не матимуть яскраво вираженого смаку й погано зберігатимуться. Також не варто пікірувати й пересаджувати рослини. А от збирати коренеплоди для тривалого зберігання зараз можна.

18–20 жовтня — якщо ти збереш плоди в цей день, вони погано зберігатимуться. Крім того, не варто підгодовувати й поливати рослини. Краще відпочити від роботи на городі або зайнятися боротьбою з бур’янами.

26–27 жовтня — продуктивний період для роботи в городі і в саду. Чудово підходить для посадки всіх культур, окрім бобових. Рослини будуть витривалими й дадуть хороший врожай.

30–31 жовтня — сприятливий період для збору врожаю, консервування овочів та фруктів, виготовлення вина та зрізання осінніх квітів.