Махінації на тендерах Харківської ОДА

Махінації на тендерах Харківської ОДА

Харківське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України підозрює ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» і ТОВ «Лорем плюс» у змові на тендерах Харківської облдержадміністрації, що призвело до спотворення результатів торгів загальною вартістю 8,93 млн грн.

Про відкриття відповідної справи теруправління АМКУ повідомило на своєму сайті.

За даними «Вісника державних закупівель», у  2015 році «Констракшн груп інтернешнл» і «Лорем плюс» розіграли між собою два тендери Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку ХОДА – щодо водопостачання села Дар-Надежда у Сахновщанському районі вартістю 4,29 млн грн, а також щодо будівництва каналізаційного колектору в Богодухові вартістю 4,64 млн грн.

 Єдиним конкурентом переможця на цих тендерах було ТОВ «Лорем плюс» Людмили Шабанової. При державній реєстрації фірма вказала телефонний номер +380577140182. Водночас цей же номер належить «Констракшн груп інтернешнл» – це вказано на офіційному сайті фірми. Зараз  «Лорем плюс» змінила контактний номер телефону в ЄДР.

ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» належить Ігорю Морусу, підписантом є Олександр Зайцев. Раніше серед засновників був син екс-прокурора Харківської області, а нині прокурора АР Крим Василя Синчука – Олександр Синчук. Морус і Синчук-молодший і зараз є партнерами по фірмі «Стелс ХХІ», яка розташована за тією ж адресою, що і «Констракшн інтернешнл Груп».

Директором ТОВ «Лорем плюс» є Станіслав Можевітін. Він був відомий як один з засновників житлово-будівельного кооперативу «Улітка». Його партнерами у цьому кооперативі були син власника «Констракшн груп інтернешнл» Денис Морус та Олександр Синчук.

У січні 2016 року прес-служба Харківської облдержадміністрації з посиланням на голову департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка повідомила про завершення будівництва системи централізованого водопостачання у селі Дар-Надежда. Але у лютому на своїй сторінці у Facebook  директор ПП «Вектор-Агро» Олексій Голиков заявив, що реально роботи не завершені.

У вересні ТОВ «Констракшн груп інтернешнл» та ТОВ «Лорем плюс» розіграли між собою тендер на будівництво учбово-лабораторного корпусу в ХНУ ім. Каразіна. Але потім результати торгів були відмінені.

 Джерело