Маміни секрети "Баклажанні пірамідки з куркою"

Маміни секрети "Баклажанні пірамідки з куркою"

Інгредієнти:

  • куряче філе: 1 шт
  • баклажан: 1 шт
  • часник 3 зубчики
  • оливкова олія: 4-5 ст. ложки
  • кетчуп: 3 ст. ложки
  • розмарин: 0,5 ст. ложки
  • орегано: 0,5 ст. ложки
  • чорний мелений перець та сіль: за смаком
  • зелень петрушки: для оздоблення

  • Спосіб приготування:

    Куряче філе помити і зварити у підсоленій воді до готовності. Охолоджене філе дрібно порізати.

    Баклажан нарізати тонкими кружальцями і замочити у підсоленій воді на 15 хвилин, тоді воду злити а баклажан обсушити.

    Часник почистити, пропустити через часникодавку або потовкти і змішати з розмарином, орегано та оливковою олією. Вмочити у цю суміш кружальця баклажанів і обсмажити на сухій розігрітій сковороді з двох сторін до готовності.

    Вибрати зі сковороди баклажани, покласти туди філе і обсмажити його з залишками трав та олії, які залишаться на сковороді.

    Викласти на тарілку половину баклажанів, змастити їх кетчупом, зверху розкласти куряче м’ясо, накрити рештою кружалець баклажанів, знову змастити кетчупом і оздобити зеленню петрушки.

    * Замість м’яса курки можна взяти м’ясо будь-якої іншої птиці, або ж кролика, телятину, нежирну свинину.