Маміни секрети "Баклажанові човники"

Маміни секрети "Баклажанові човники"

Інгредієнти:

  • баклажани: 2 шт
  • помідори: 2 шт
  • цибуля ріпчаста: 1 шт
  • часник: 1-2 зубчики
  • петрушка: півпучка
  • моцарелла: 125 г
  • пармезан: 50 г
  • оливкова олія: 3 ст. ложки
  • червоний гострий перець та сіль: за смаком

  • Спосіб приготування:

    Баклажани помити, розрізати поздовж і акуратно вирізати м’якоть. Покласти “човники” з баклажанів у киплячу підсолену воду і варити 10 хвилин.
    М’якоть баклажанів нарізати кубиками.

    Пармезан потерти на дрібній тертці, а моцарелу нарізати тонкими пластинками. Зелену цибулю та зелень петрушки помити, обсушити і дрібно нарізати. Помідори почистити від шкірки і нарізати маленькими кубиками.

    Цибулю та часник почистити, дрібно нарізати й підсмажувати на оливковій олії до прозорості. Тоді додати м’якоть баклажанів, а за кілька хвилин – помідори. Посолити, посипати гострим червоним перцем, накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати 10-12 хвилин. Зняти з вогню і додати дрібно нарізану зелень петрушки та тертий пармезан.

    Начинити овочевою начинкою баклажани, викласти зверху шматочки моцарелли і запікати 20 хвилин в духовці при температурі 200 С.