Маміни секрети "Бефстроганов"

Маміни секрети "Бефстроганов"

Інгредієнти:

  • 600 г вирізки (можна взяти товстий край) або 800 г поперекової частини,
  • 60 г олії,
  • 20 г борошна,
  • 50 г цибулі,
  • 125 г сметани,
  • половина чайної ложки червоного перцю,
  • чорний перець і сіль,
  • 30—50 г. томата,
  • 1 ч. ложка рубаної зелені петрушки.

  • Спосіб приготування:

    Вирізку обмити, очистити від плівок, зрізати жир, нарізати скибочками завтовшки близько 0,5 см, які потім нарізати соломкою такої ж товщини. Цибулю нарізати кружальцями. На частині олії підрум’янити цибулю, перекласти її потім у широку каструлю.

    На залишку сильно розігрітої олії смажити м’ясо на сильному вогні приблизно 2—3 хвилини, весь час помішуючи. Наприкінці смаження посипати м’ясо борошном, Якщо сковорода недостатньо велика для того, щоб смажити м’ясо тонким шаром, смажити частинами, бо в іншому випадку м’ясо виділить сік і не підрум’яниться.

    Смажене, з рум’яною скоринкою м’ясо перекласти в каструлю з цибулею, додати протерті помідори, червоний і чорний перець, сметану. Посолити і, помішуючи, довести до кипіння.

    Подавати в тій самій каструлі або на круглому блюді, посипавши рубаною зеленню петрушки, з картоплею в будь-якому вигляді й зеленим салатом або ж із відварними овочами і салатами із сирих овочів.