Маміни секрети "Капоната"

Маміни секрети "Капоната"

Інгредієнти:

  • стебла селери : 6-8 шт.
  • зелені оливки без кісточок: 50 г
  • мигдаль: 50 г.
  • оливкова олія: 50 мл
  • світлі родзинки без кісточок: 30 г.
  • оцет: 2 ст. ложки
  • каперси: 1,5 ст. ложки
  • цукор: 1 ч. ложка
  • панірувальні сухарі: 1 ст. ложка

  • Спосіб приготування:

    Мигдаль залити кип’ятком на 10-15 хвилин, після цього почистити його від шкірки, порізати великими шматочками та обсмажити на розігрітій сковороді до золотистого кольору.

    Якщо родзинки дуже сухі та тверді, залити їх гарячою водою на 10 хвилин, після цього воду злити.

    Стебла селери почистити від жорстких прожилок, нарізати шматочками товщиною приблизно 1 см. Воду в каструлі довести до кипіння, зменшити вогонь. Відварювати селеру протягом 8-10 хвилин та відкинути на друшляк.

    Викласти у велику каструлю оливки, каперси, залити їх оливковою олією. Викласти поверх відварену селеру. Ретельно все перемішати, додати оцет і цукор та готувати на помірному вогні, поки не випарується оцет.

    Зняти каструлю з вогню, додати мигдаль та родзинки. Помішуючи масу, всипати панірувальні сухарі. Дати капонаті повністю вистигнути.