Маміни секрети "Салат з буряків з пікантною заправкою"

Маміни секрети "Салат з буряків з пікантною заправкою"

Інгредієнти:

  • картопля: 4 шт.
  • буряк: 2 шт.
  • яблуко кислих сортів: 2 шт.
  • почищене гарбузове насіння: 1 жменя
  • лимонний сік: 1 ст. ложка
  • Для заправки:
  • натуральний йогурт: 6 ст. ложок
  • чорнослив без кісточок : 40 г.
  • тертий корінь хріну: 1 ст. ложка
  • гарбузова олія : 1 ст. ложка
  • сіль, чорний мелений перець за смаком


  • Спосіб приготування:

    Чорнослив залити кип’ятком на 15 хвилин, тоді відкинути на друшляк і порізати дрібними шматочками.

    Змішати йогурт з гарбузовою олією, чорносливом та тертим хроном, посолити і поперчити за смаком. Поставити заправку в холодильник хоча б на 1,5 – 2 год.

    Картоплю і буряк помити, загорнути кожен овоч в фольгу і запікати в розігрітій до температури 180˚С духовці, поки овочі не стануть м’якими. Готові запечені овочі охолодити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці.

    Яблука помити, почистити від шкірки і потерти на великій тертці, викинувши серцевину. Заправити яблука лимонним соком і перемішати.

    Гарбузове насіння трохи подрібнити ножем і обсмажити на добре розігрітій сухій сковороді протягом кількох хвилин, постійно помішуючи.

    Акуратно викласти салат порціями на тарілки. Салат потрібно викладати шарами: спершу картопля, тоді буряк і яблука. Шари овочів посолити і поперчити за смаком. Полити зверху заправкою і посипати гарбузовим насінням.

    *Гарбузова олія, окрім того, що надасть салату неперевершеного смаку, збагатить його цілим комплексом вітамінів, мінералів та біологічно активних речовин.