Маріуполь буде укріплено новими вогневими спорудами

Фортифікаційні споруди біля Маріуполя будуть посилені. Новий броньований об’єкт є ноу-хау вітчизняних військових науковців і немає аналогів у світі.

Про це повідомляє штаб АТО.

На Півдні Донеччини відбулося перше випробування малої вогневої споруди МВС-2, яку у великій кількості планується встановлювати на бойових позиціях захисників Маріуполя з метою посилення бойових можливостей учасників АТО в обороні.
За сприянням представників місцевих органів самоврядування, на перетворення наукової думки у спеціальну металеву конструкцію пішло всього тиждень. Серійний випуск споруд розпочнуть регіональні промислові підприємства.
У польових випробуваннях узяли участь представники Донецької обласної військово-цивільної адміністрації, Маріупольської міської ради, керівництво сектору зони АТО, а також промисловці.
Так, по шестигранній формі з різної відстані військовослужбовці відкрили вогонь зі стрілецької зброї різних типів, а також використали зенітну установку типу ЗУ-23-2.
По завершенню стрільби, присутні на заході ретельно проаналізували результати перших випробувань військового об’єкту на міцність та визначилися з подальшими планами.
За словами розробників малої вогневої споруди МВС-2, їм знадобиться лише два дні для вдосконалення та виготовлення нової конструкції.