Марафон у Харкові пройшов без ексцесів

7 тисяч людей взяли участь у Другому міжнародному харківському марафоні.

Повідомлення про ексцеси під час спортивної події не надходили.

Серед учасників в основному харків'яни, але були й представники багатьох українських міст, а також гості з Росії, Польщі, Німеччини, Австрії, Греції, Марокко, Йорданії, Ємену, Великобританії та США.

Бігуни мали змогу обрати одну з чотирьох дистанцій: 3 кілометри, 10 кілометрів, напівмарафон - 21 кілометр та повний марафон – 42 кілометра 195 метрів (це класична довжина марафонського забігу).

Зранку у центрі Харкова зупинили рух транспорту, маршрути забігів помітили огорожею, по всій довжині дистанції організовані медпункти та туалети, намети з водою та калорійною їжею - на випадок, якщо хтось з бігунів знесиліє.

Один з найстарших учасників перегонів - Віктор Ващенко, 62-річний мешканець Мелітополя. Чоловік називає себе спортсменом-любителем, розповідає, що "стартував" досить пізно, у 45 років, але тепер бігає щодня - у будь-яку пору року та погоду: "Серце – такий же м'яз, як інші, його треба тренувати".

Пан Ващенко має багатий досвід довгих, марафонських забігів: "На 42-му кілометрів вже добре. Погано всередині. Найгірше – десь на 28-му і аж до 35-го. А там стає краще, краще... Останні кілька кілометрів вже прекрасно. Вже навіть не хочеться, але треба фінішувати".

Источник: http://www.bbc.co.uk/