"МАРЧЕНКО - НІЩО НЕ ЗАБУТЕ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"МАРЧЕНКО - НІЩО НЕ ЗАБУТЕ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Силовиків, які фабрикували справу проти генерала Марченко занесли в базу "Миротворця". Як осіб що свідомом брали участь у заходах, що підривають обороноздатність України і вчинили свідомі дії спрямовані на руйнування правоохоронної системи України шляхом її дискредитації і підриву до неї довіри.

Нагадаю. Генерал Дмитро Марченко - офіцер-десантник з 79-ї аеромобільної бригади, учасник боїв на кордоні та оборони Донецького аеропорту. Серед іншого, Марченко ходив у розвідку на вже окуповану териотрію Криму, і проривався з забзпеченням до оточених бійців на кордоні і в Донецькому аеропорту. Потім керував Головним управлінням розвитку і супроводження матеріального забезпечення ЗСУ ( в народі - Центром Марченко) який власне мав задачу довести ЗСУ до стандартів НАТО по забезпеченню, силами української промисловості. Берці "Талан" на мембрані, форма укропіксель, фліски, сухпай у вакуумпакетах, кевларові шоломи і ще багато іншого - це був Центр Марченка.

В часи Порошенка на Марченка вилили тони бруду - і недаремно. З Марченко було неможливо "парєшать". Не дивно, що зразу після приходу Зеленського генерала Марченка позбулися.

Під задоволене вайлування ненависників Порошенка, Марченка звинуватили в постачанні на фронт неякісних бронежилетів, що для бойового офіцера Марченка який гарно знав що таке ховати товаришів, само собою було плювком в обличчя. Друге приниження - генерала посадили не на військову гауптвахту, а в цивільний слідчий ізолятор.

Подія сильно ударила по моральному стану ЗСУ. Вочевидь було пробемонстровано, якщо ти не брав хабарів - тебе посадять. Ти чесно служив своїй країні - тебе звинуватять. Дива не сталося, прибрали Порошенка - почпалися розправи з чесними бойовими генералами.

Проте. На тому ЗЕтріумф завершився.

На заставу для Марченка гроші збирали всім народом за ініціативою #FreeMarchenko. Чималу частку суми надав Петро Порошенко. 17 грудня 2019 р. генерал Марченко вийшов з СІЗО. Завдяки телеграм-каналу "Трубу прорвало" стало відомо, що директор ДБР Роман Труба фабрикував справи за вказівкою тодішнього голови ОПУ Андрія Богдана, з метою переслідування Петра Порошенка. Експертизи бронежилетів від ДБР спростували кілька незалежних експертиз. 20 лютого 2020 р. Печерський суд виніс ухвалу за якою відмовив прокурорам у справі про продовження терміну дії обов'язків для генерала Дмитра Марченка.

Генерал Марченко давно на волі. Його не викликають на допити. По його справі не проводять слідчих дій. Спрвава по факту давно розвалилася. Але слідчі справу і не закривають, і не передають в суд. З великою долею вирогідності - аби не повертати заставу.

І от - силовикам нагадали. Те, як вони на колінці клепали кримільну справу проти бойового генерала аби догодити ОПУ, ніхто не забув. Їхні дані вже на "Миротворці". І це для них тільки початок довгих і карколомних пригод.

Бо ніщо не забуте - ніхто не забутий.