"Марк Цукерберг проти ФСБ" - Віктор Бобиренко

"Марк Цукерберг проти ФСБ" - Віктор Бобиренко

Ще в лютому «Букви» провели розслідування і видали матеріал "Як ботоферми влади підтримують Зеленського та знищують його опонентів" https://bykvu.com/.../jak-botofermi-vladi-pidtrimujut.../ .

Служанка Євгенія Кравчук (за методом Кремля) тут же крикнула «держи вора», сказала, що це брехня і за цим усім стоїть Порошенко. Ну і заспівала давню пісню про Ліпєцкую фабрику, брата і щотамще.

Ну, робота у тьотки така.

Але, як відомо – американці довго запрягають та швидко їдуть.

Брати во Фейсбуці провели власне розслідування.

І о, чудо. Крім підтвердження того, що на Зеленського працювала ціла ботоферма, на яку було витрачено між іншим сотні тисяч баксів (ймовірно «спі жена» з Великого будівництва) було виявлено ще й сторінки Андрія Деркача.

А Деркач і ФСБ – блізнєци братья.

Тому Facebook , не роздумуючи – зачистив і ботоферму зелених, і сторінки, пов’язані з Деркачем.

Всього вони видалили за скоординовану неавтентичну поведінку 105 акаунтів, 24 сторінки та на додачу ще 5 облікових записів у Instagram. Серед них - такі сторінки, як "Про головне", "Політична божевільня", "Геть політику".

От душа радіє, коли неможливо зайти на такі сторінки:

Про Україну, Новини України, Ньюз Тайм, Столичний експрес, Україна як є, Українські вісті, Новини країни, Про головне, Київ. Новини, Kyiv News, Тільки правдиві новини, Правдиві новини, Народні вісті, Старі Політики, Час Новин, Резонанс UA, Правда UA, Київ UA, Реалії UA, Український світ.

А ботоферма, що пов'язана із Андрієм Деркачем, Петром Журавлем та сайтом "Бегемот Медіа" складалася з 477 фейсбук-акаунтів, 363 сторінок, 35 груп і 29 облікових записів у Instagram. На їх рекламу витратили 496 тисяч доларів.


Причому частина в рускіх рублях, шо ні разу не палєвно.

Хоча (люби Боже правду) ці акаунти також просували контент, сприятливий для колишнього прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, голови депутатської групи "Довіра" Олега Кулініча.

Але це мабуть люди заробляли трошки наліво. Не ФСБ ж єдиним їм годуватись.

І це все теж пішло під ніж.

Ось, друзі, як потрібно боротися з пропагандою Кремля і пропагандою зелених популістів.

Хоча, вони настворюють нової фігні, щоб просувати отакі от картинки про Сонцеликого.