Майдан & Антимайдан: в чому ж різниця?

Майдан & Антимайдан: в чому ж різниця?

Київ-2005, Київ 2013-2014, Гонконг-2016, Гонконг-2019, Київ-травень2019 і навіть великою мірою Мінськ-2020
VS
Сімферополь, Севастополь, Донецьк, Луганськ, Харків-2014, Алкомайдан-2014, "блокада" Донбасу-2017, "прорив грузинською свинею кордону"-2017, "штурм Жовтневого"-2017, "безтрусий Мондан колоРади"-2017 (який прикривали нібито реформами), Париж-2019 (жовті жилети), BLM-2020, мітинг в підтримку спроб клоуна розпустити Конституційний суд-2020 чи вчорашній Вашингтон
Я не включив в цю групу Антимайдан в Києві, Йуліні/Бенені, Рабіновича путінги за гроші, бо це лайно за гроші до протестів відношення не має
___________
То в чому ж різниця?
Адже і там, і там відбувались протести, право на які (як і право на вибір) є одним з стовпів демократії
Але різниця є і вона, хоч малопомітна на перший погляд, але вона настільки суттєва, наскільки суттєвою є різниця між героєм і злочинцем, наскільки суттєвою є різниця між правдою і брехнею, наскільки суттєвою є різниця між свободою і рабством, наскільки суттєвою є різниця між державою і колонією
І хоч в обох варіантах люди щиро вірили в свою правоту, різниця між - прірва:
1) кожен хто виходив на Майдан - виходив боротися за свої порушені права, за відкриту, очевидну наругу над своїми правами
Кожен хто виходив на антимайдан - виходив боротися з штучноствореною інформаційним зомбуванням проблемою
І коли в Києві чи Гонконгу права громадян, народу були очевидно порушені, то ніякого ущемлення російськомовних не було, як і не було порушень в інших випадках, які б не можна було вирішити іншим законним чином
2) кожен хто виходив на Майдан міг сформулювати що він хоче і зв'язати його вимоги з результатом: "фальсифікаціям - ні", "підпиши і ми підемо", "покарай беркутівців і ми підемо", "відміни закони 16 січня, покарай винних і випусти наших і ми підемо", "відміни закон який китаєзує Гонконг всупереч домовленостей і ми підемо"
Ніхто з тих, хто виходив на антимайдан не міг сформулювати як його хотєлки зв'язані з результатом. "рі-фі-рєн-дум" і що далі? Протягнули свиню через кордон і що далі? Реформи за 70 днів? 2.5 алкаша "заблокували" Донбас і що далі? Звільнять заручників? Захопили конгрес і що далі? Трамп від того став президентом?
3) вимоги кожного хто виходив на Майдан стосувались законних дій тих проти кого вони протестували, вимагаючи дій
Покарати злочинців законно? Відмінити закони які порушують права і домовленості законно? Відмінити фальсифікації законно?
Вимоги кожного хто виходив на антимайдан були або незаконні, або недосяжні, або їх можна було вирішувати іншими методами.
Рі-фі-рєн-дум законний?
Свиню через кордон протягувати законно? Можна було вирішити повернення свині законним чином, а не порушенням закону?
Можна було вирішити процес підрахунку голосів в США законним чином?
4) Брехня, як рушійна сила антимайдану
"Заблокуємо Донбас, Путін припинить війну і відпустить полонених"
"Проведемо свиню через кордон і будуть реформи за 70 днів"
"Трамп виграв вибори"
"Правий сектор убіваєт русакоязичних"
5) Антимайдан руйнував свою державу, порушував підвалини державності, руйнував і дискредитував державні інститути.
Майдан зберігав їх.
І Порошенко, БПП, програвши президентські вибори не зривали засідання ВР, яке мало призначити дату інавгурації, не кричали про фрод, не називав себе президентом, як робить Трамп. Хоч CNN не розказували, що Трамп вбив свого брата.
То ж не потрібно називати демократією класичний антимайдан, який відбувся, зокрема, вчора, тому що хвора людина ставить власні амбіції і страх вище держави.
І це ж не тільки про Трампа. То ж саме про нашого клоуна, який буде триматися за трон всіма методами з тих самих причин.

Десь 2 тижні тому з'явилася соціологія центру Разумкова, згідно якої новим лідером довіри українців є Дімасік Разумков.
Вчора єрмаковка розродилась цілим постом про те, що Рейтинг поміряв рейтинги і всьо, атставіть паніку, Володимир Олександрович є найвеличнішим лідером світу.
Господи, дайте нарешті тому закомплексованому інфанту, що йшов на 1 термін і йому пофіг на рейтинги, пілюлю і цицю.
Нема вже мочі на то дивитись