«МАЙКЛ РІЧАРД ПЕНС, ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ США» - Олег Пономар

«МАЙКЛ РІЧАРД ПЕНС, ВІЦЕ-ПРЕЗИДЕНТ США» - Олег Пономар

Губернатор штату Індіана 2013-2017, Конгресмен від штату Індіана 2001-2013, народився у 1959 в Коламбусі, штат Індіана, одружений, троє дітей.

Мої читачі люблять часто забігати вперед (ставлюсь до цього з розумінням) і часто просять написати про віце-президента США.

Гаразд. Розглянемо малоймовірний (практично фантасичний) на сьогодні сценарій, що Трампа усунуто з посади, і після його імпічменту обов'язки президента США почне виконувати Пенс. Краще це для України чи ні?

Однозначно — краще, адже гірше Трампа на посаді президента США може бути лише Путін. Але в Пенса теж є свої скелети в шафі.

- Мінуси Пенса.

Ми знаємо, що Пенс є дуже набожним (це не мінус). І його асоціюють з кількома релігійними організаціями в США (зокрема з тими, які агітують за повну заборону абортів). Так ось, в цих організаціях зауважили чималі московські кошти (через релігійні організації Московії). Нічого дивного — така сама схема як і з Трампом, якого Московія фінансувала через Національну стрілецьку асоціацію США. Це універсальна схема, її Московія застосовує в усій Европі і в інших країнах — підсадити на свої гроші якомога більше партій, рухів, політиків, чиновників, діячів культури в усьому світі.


Пенс є вкрай несамостійним політиком, це практично порожнє місце. Він є дуже залежним від Трампа, просто у захваті від нього.

Пенса для Трампа у ролі віце-президента вибрав ... Манафорт, і це пояснює все. Пенс отримав щасливий квиток, і він вже є щасливим.

Пенс теж є замазаним у Рашаґейт. Не прямо, як Трамп, але Пенс напевно знав, що кампанії Трампа допомагають московити, і що вибори вкрадено. Але Пенс прийняв ці правила гри.

+ Плюси Пенса.

Він є несамостійним як політик. Тобто, він на найвищій посаді робитиме те, що йому скаже республіканський істеблішмент. А цей істеблішмент вже не залежатиме від Московії, бо не буде фактору Трампа. Та й сам Пенс не працює прямо на Московію, як Трамп.

Релігійність Пенса. Моральні риси Пенса (якщо так взагалі можна казати про будь якого політика) взагалі не можна порівняти з Трамповими. Я багато писав про Трампа, лише нагадаю, що завтра в Британії вийде документальний фільм про Трампа та його вечірки з морем кокаїну та неповнолітніми модельками. Такого про Пенса і близько немає.

Ось так, якщо коротко, про Пенса. Звичайно, це краще для України, але зараз (чи й взагалі) про це говорити на варто.

Олег Пономар