Майора Нацгвардії заарештували за співпрацю з терористами

Генеральна прокуратура України оголосила підозру першому заступнику командира авіаескадрильї Національної гвардії України – начальнику штабу військової частини — за співпрацю з терористами.

Як повідомляє прес-служба ГПУ, слідчі Служби безпеки України встановили, що майор, маючи доступ до інформації про хід антитерористичної операції на сході України, сприяв діяльності терористичної організації "Донецька народна республіка".

За даними слідства, майор передавав терористам інформацію про місця дислокації, маршрути переміщень та пункти призначення окремих підрозділів сил АТО, розташування бойових літальних апаратів, їхні характеристики та комплекти боєприпасів на одному з аеродромів Донецької області, а також маршрути польотів авіарейсів вищих посадових осіб держави.

"Під час обшуку у військовослужбовця вилучено електронні пристрої, за допомогою яких з використанням програмних засобів для шифрованого обміну даними він передавав інформацію співучасникам із терористичної організації", — додали у прес-службі ГПУ.

Шевченківський районний суд Києва постановив арештувати майора на час розгляду справи.

Джерело: http://24tv.ua/