"Медійна істеріка олігарха" - Олег Шарп

"Медійна істеріка олігарха" - Олег Шарп

Поки ви обговорюєте черговий зашквар "Слуги народа" в обличчі сепара Шевченка, Апеляційний суд Лондона зобов’язав Ігоря Коломойського до 12 листопада здіснити проміжну виплату Приватбанку у сумі 10,9 млн фунтів стерлінгів.
Експерти з міжнародного права стверджують, що це рішення та безстрокова пролонгація судового наказу про всесвітній арешт активів олігарха (отриманий в грудні 2017 року), можуть стати поворотним моментом у справі Привата, після чого міжнародні суди мають роздягнути ІВК до останньої нітки. Якщо, він до цього часу не роздягне до останньої нитки Україну - тут хто перший. Мабуть, саме цим пояснюється медійна істеріка олігарха останніх днів, у ході якої всі навкруги нього були названі "дебілами".
Але у ІВК ще є на руках такі козирі, як Портнов, Богдан і ручний президент - тому шанси на роздягання наразі оцінюю як 50/50. Але це вже не 80/20 (не на нашу користь), які були до нещодавна.
P.S. Сума позову з урахуванням відсотків становить близько $3 млрд (на момент ініціювання позову — $1,9 млрд). Дата розгляду справи по суті поки не визначена. Але знаю з досвіду, що такі проміжні рішення є дуже позитивним сигналом.

На десерт свіждий анекдот (поцупив у Каракая):
- Роза, вчора по телевізору заявили, що вибори президента стали цинічним обманом народу!
- Звичайно, Ізя! Хто ж міг припустити, що Коломойський бандит, а Зеленський клоун?

А винен у всьому, звичайно, Порошенко, бо не застеріг нас від клятої пропаганди!

Helgi Sharp