"Мені зараз навіть трохи шкода німецький уряд" - Александр Голубов

"Мені зараз навіть трохи шкода німецький уряд" - Александр Голубов

Шольц і компанія напрочуд мужньо захищали своє право й надалі фінансувати війну Росії в Україні, купуючи російський газ і нафту. І все в них попри шалений міжнародний тиск було добре, поки їм не вирішив встромити ножа у спину сам Володимир Путін. Той самий, який на їхню думку, одноосібно здійснює усі воєнні злочини в Україні, а нещасні росіяни, авжеж, як ті коні, - ні в чому не винні.

Тепер володар бункеру вимагає від європейців купувати енергоносії за рублі, фактично оголошуючи про тупе порушення російських зобовʼязань перед Заходом у цій чутливій сфері, ще й саме у той момент, коли Берліну доводиться виправдовуватися, чому він зі свого боку цих зобовʼязань досі притримується.

Тож я з нетерпінням очікую, як німці будуть принижуватися й далі, намагаючись на ходу пояснити, чому вони не можуть не піддатися новому шантажу росіян і огризаючись, що "ета норма", а нахабні українці й так мають бути їм вдячними, бо, мовляв, Німеччина приймає біженців і підкинула грошей і гранатометів.

Є, авжеж, варіант, що німецький уряд раптом знайде у якійсь з дальніх запилених шухляд трохи гідності та реальної, а не показової солідарності з Україною. Але це з розряду "прилетять марсіани та усе порішають".