"Мене звільнили за невисвітлення виступів Порошенка та ходи за автокефалію" - Аласанія

"Мене звільнили за невисвітлення виступів Порошенка та ходи за автокефалію" - Аласанія

Звільнений з посади голови Національної суспільної телерадіокомпанії України Зураб Аласанія заявив, що його звільнили нібито за невисвітлення подій за участі президента Петра Порошенка

Про це Аласанія заявив у Facebook.

Аласанія оприлюднив уривок нібито проекту рішення наглядової ради НСТУ, в якому йдеться, що причинами звільнення керівника "Суспільного" є зокрема невисвітлення хресної ходи 28 липня 2018 року за єдину помісну церкву, засідання Генасамблеї ООН 26 вересня 2018 року включно з виступом президента України та Міжнародного економічного форуму "Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи" за участі Порошенка.

У наведеному Аласанією уривку також ідеться, що компанія під його керівництвом "впроваджувала хибно зрозумілий принцип "відсторонення від влади" аж до повної деполітизації новин".

"Не рішення, але частина проекту такого рішення НР, на якому НР базує відсторонення. Хоч би не палилися так відкрито", - написав Аласанія.

Крім того, Аласанія заявив про намір оскаржити своє звільнення у суді.

"Порушено всі процедури; судова боротьба можлива і навіть обов‘язкова - після обнародування причин", - написав Аласанія.

Офіційно причин звільнення Аласанії з посади голови НСТУ наразі не оголошено.