Меркель заявила про запровадження санкцій проти Росії

Меркель заявила про запровадження санкцій проти Росії

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Захід вводить санкції щодо Росії, щоб відстоювати норми міжнародного права, і додала, що вона обговорить питання Азовського моря з президентом Росії Володимиром Путіним на майбутньому саміті G20  (саміт лідерів країн "Великої двадцятки" відбуватиметься з 30 листопада по 1 грудня в Буенос- Айресі). Про це повідомляє Reuters.

Меркель підкреслила, що йдеться про запровадження санкцій проти Росії саме за порушення норм міжнародного права.

"Ми не накладаємо на Росію санкції просто заради санкцій, замість цього ми вводимо санкції, щоб чітко вказати, що країни, навіть якщо їх територіальна ситуація наближає їх до Росії, мають право на власний розвиток", — сказала вона.

За словами Меркель, важливо, щоб Маріуполь не був відрізаний від доступу до моря, а також щоб Україна залишилися транзитною країною для російського газу.

27 листопала глава МЗС Австрії Карін Кнайсль заявила: "Можливі нові санкції проти Росії через зіткнення в Керченській протоці". За її словами, у грудні Європейська Рада збереться і вирішить це питання.

Голова міжнародного комітету палати представників американського конгресу, республіканець Ед Ройс повідомив, що якщо Росія не звільнить затриманих в Керченській протоці українських моряків, то США також можуть ввести проти неї нові санкції.