"Ми цього не допустимо" - Петро Порошенко

"Ми цього не допустимо" - Петро Порошенко

«12 кроків для досягнення миру в Україні» – це папірець, який не є офіційним документом Мюнхенської безпекової конференції. З цим ми в першу чергу звернулися до організаторів. Це план не Мюнхена, це план Кремля. Це мир на російських умовах. Це те, що можна побачити, коли ти заглянеш в очі Путіну: «русскій мір». А для України такий план є капітуляцією, бо є червоні лінії, які не можна перетинати.

Це план виведення Росії з-під санкцій, передачі Росії ключа від НАТО, коли Україна має питати у РФ дозволу. Більше того, вони пішли далі і сказали, що питання самоідентифікації українців має вирішуватися Росією.

Зараз ми звернулися до представників усіх країн. Декілька країн встигли оприлюднити свої офіційні заяви. Це не була офіційна позиція Уряду США чи Білого Дому. Це була позиція тих, хто присутній на цій конференції, з ким ми встигли переговорити і донести своє обурення.

Дуже добре, що наше МЗС випустило відповідну заяву. Ми також її вітаємо. Цей план є неприйнятний для України. Я чекаю, що завтра і Зеленський має безумовно відреагувати на подібні речі, які намагаються розмити ту солідарність з Україною, яку ми будували п’ять років. Розмити той санкційний режим, і потихеньку з Росії знімати санкції. Цього ми не допустимо. Саме для цього наша команда тут. І саме цим ми маємо займатися.

Петро Порошенко