«Ми дєлілі апельсін, многа нас, а он адін» - Тамара Горіха Зерня

«Ми дєлілі апельсін, многа нас, а он адін» - Тамара Горіха Зерня

За даними МоЗ, ми зараз вийшли на «крейсерську» швидкість вакцинації, на сьогодні це 2689 доз на добу. У Києві 3 березня було проведено 90 щеплень на добу; одночасно приріст нових хворих на добу у тому ж таки Києві – 868 чоловік.
Ми не коментуємо ці цифри, ми їх просто фіксуємо для історії.
Фіксуємо доки можна, тому що є підозра, що і ці дані засекретять.
Взагалі, з огляду на останні заборони, у редакції панує певна розгубленість. Ми не знаємо тепер, які питання можна задавати, а які заборонено. І що буде з тими, хто необачно розбовкає державну таємницю? Ну тобто випадково, чисто через незнання законів, подумає – не скаже, боже борони, а просто подумає – що наші чемпіони світу по боротьбі з ковідом насправді є чемпіонами по пилянню грошей на ковіді?
Тому трохи порадившись, ми вирішили скласти попередній список питань для узгодження з мозом і особисто Степановим. Питання будуть надіслані всіма доступними каналами, включаючи телепортацію, навіювання та голубину пошту.

Отже:
-Що, китайська вакцина уже все? А хто тоді поверне 964 мільйони гривень, які ви перекинули на рахунки української прокладки «Лекхім» за неіснуючу вакцину?
-Вартість китайської вакцини виробництва Sinovac Biotech, яку ми так і не отримали, становить 504 грн. за дозу.
-Вартість вакцини Oxford і AstraZeneca, коливається від 5.25 доларів для країн Африки до 2.15 дол. за дозу для країн Європейського союзу. (Це ж не ми відкриваємо державну таємницю, це ваш колега з Бельгії розбовкав.)
-Ви засекретили вартість доставленої в Україну вакцини Covishield. Будь ласка, підстрибніть один раз, якщо ціна є вищою, ніж для країн Африки. Підстрибніть двічі, якщо ми заплатимо дорожче за непоставлену китайську вакцину. Підстрибніть і зависніть у повітрі на десять секунд, якщо українцям індійська вакцина обійшлася дешевше, ніж європейцям.
У бюджеті України на ковід-вакцинацію у 2021 році закладено 2.6 мільярди гривень. Як ви гадаєте, скільки кілометрів ямкового ремонту буде виконано за ці кошти? І які ямки ремонтуватимуть у першу чергу, на дорогах до лікарні чи все таки до кладовища?
Наперед дякуємо за відповідь. Дуже дякуємо.