"Ми маємо справу з бандою цинічних мародерів" - Карл Волох

"Ми маємо справу з бандою цинічних мародерів" - Карл Волох

Цілий рік дебіли «готувалися» до початку вакцинації. В результаті, коли отримали, нарешті, вакцину (останніми в Європі), доповідають про кількість щеплень, котру можна рахувати на пальцях. Рівень імпотентністі цієї влади становить для країну загрозу навіть більшу, ніж її недолугість чи злодійкуватість.
Але про останнє мушу сказати окремо. Аналізуючи ситуацію із закупівлею вакцини, мало хто звернув увагу на обставини процесу. Переговори, як нам довго розповідали, вів сам Янелох та міністр Степанов (тобто, держава на найвищому державному рівні). Але щойно вийшли на якісь домовленості із китайським виробником, там з‘явилася незрозуміла фірма-прокладка.
Коли той контракт зірвався, міністр Степанов продовжив переговори з індійським виробником. І не просто досягнув домовленості, а особисто, за наказом президента, відправився на завод контролювати відвантаження. Тільки от виявилося, що вакцину МОЗ і тут закуповує не у виробника, а в компанії-прокладки, власники якої живуть в Україні.
Розумієте, що коїться? Банда зелених шахраїв не здатна пройти повз будь-яку можливість вкрасти - навіть якщо це відбувається відкрито, у всіх на очах і при повному розумінні суспільством, що його грабують. А після Супрун, котра взагалі передала закупівлю ліків міжнародним організаціям і звела корупційні можливості до мінімуму, відбудова старих схем виглядає просто демонстративним плювком у обличчя суспільству.
І останнє. Враховуючи, що ресурс на закупівлю вакцин є абсолютно обмеженим, а їхній брак призводить до смертей українців щодня, ми маємо справу з бандою цинічних мародерів у прямому, а не метафоричному розумінні цього слова