"МИ НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕМО КРИМ": КАНАДА ТА 10 КРАЇН ЄС ЗАПЕВНИЛИ УКРАЇНУ В ПІДТРИМЦІ" - Влад Пономарь

"МИ НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕМО КРИМ": КАНАДА ТА 10 КРАЇН ЄС ЗАПЕВНИЛИ УКРАЇНУ В ПІДТРИМЦІ" - Влад Пономарь

*Допомога Україні є необхідністю для спільної безпеки, – наголосили чільники МЗС низки країн.

*Главы МИД 11 стран призывают Запад не забывать о российской аннексии Крыма.

*Крым должен быть возвращен под контроль Украины, - Помпео.

*Мэй: Британия будет поддерживать санкции против РФ до возвращения Крыма.

*В Европарламенте призвали предоставить автономию крымским татарам.

*Украина начала создание международной платформы по «деоккупации Крыма».

1. "МИ НІКОЛИ НЕ ЗАБУДЕМО КРИМ": КАНАДА ТА 10 КРАЇН ЄС ЗАПЕВНИЛИ УКРАЇНУ В ПІДТРИМЦІ.
Допомога Україні є необхідністю для спільної безпеки, – наголосили чільники МЗС низки країн.
Канада та 10 країн Європи пообіцяли, що не забудуть про Крим, продовжать засуджувати російську агресію проти України, а також закликали Кремль звільнити захоплених біля Керченської протоки моряків ВМС ЗСУ.
Про це йдеться у матеріалі The Guardian, авторами якої виступили міністри закордонних справ Великої Британії та України. Документ також був підписаний чільниками МЗС Канади, Польщі, Латвії, Литви, Естонії, Чехії, Румунії, Швеції та Данії.
"Події, які розгорнулись у Криму 5 років тому, ще раз навчили нас, що ми не можемо сприймати як належне нашу безпеку та свободу. Ми повинні бути готовими до захисту міжнародного права, індивідуальної та колективної безпеки", – мовиться у заяві.
Урядовці також наголосили, що необхідним для спільної безпеки є продовження допомоги Україні: "Надавати підтримку та допомогу Україні є необхідністю для української безпеки, яка пов'язана із безпекою всієї Європи".
Міністри-підписанти визнали, що існує потреба посилити стійкість суспільства у своїх країнах до різних форм зовнішніх атак і втручання.
"Із підтримкою партнерів Україна зробила реальний прогрес у цьому напрямку за останні 5 років. Інші європейські країни навчилися з українського досвіду і працюють, щоб посилити власну стійкість", – мовиться у статті.
Своєю метою чільники МЗС назвали бажання "повернути стабільність в євроатлантичному просторі".
"Ми не забудемо політику невизнання щодо нелегальної анексії Криму. Ми також продовжуватимемо засуджувати у найжорсткіших формулюваннях російську агресію проти України. Ми ніколи не забудемо і не залишимо Крим", – резюмували міністри.

2. Мэй: Британия будет поддерживать санкции против РФ до возвращения Крыма.
Британское правительство будет выступать за усиление антироссийских санкций, пока Крым не вернется в состав Украины. Об этом вчера заявила премьер-министр Тереза Мэй.
"Мы делали в области санкций все, что было в наших силах. Соответствующие санкции вступили в силу, и они окажут воздействие. Среди членов ЕС мы выступали за введение надлежащих санкций на каждом этапе, а не только когда речь заходила об их продлении, за то, чтобы мы смотрели на действия России как здесь, так и где бы то ни было, и гарантировали, что эти санкции оказывают верное давление на ответственных лиц", - добавила она.

Влад Пономарь