"Ми не маємо права..." - Тамара Горіха Зерня

"Ми не маємо права..." - Тамара Горіха Зерня

Як на мене, кожне інтерв’ю з Зеленським має містити у собі три обов’язкових питання: справа Шеремета, розкрадання стратегічних запасів Держрезерву (там де миші зерно з’їли) і розкрадання ковідного фонду.

Далі вже, опціонально, можуть іти питання по справам, які Зеленський брав під особистий контроль, починаючи від збитого українського боїнгу під Тегераном і до мученицької смерті розвідника Журавля.

Але правилом хорошого тону має стати «Що ви скажете Андрію Антоненку, Юлії Кузьменко та Яні Дугарь, коли подивитесь їм в очі?»

Кожен журналіст, який НЕ запитує про Ріфа, чинить злочин проти совісті і проти професії.

Вова може скільки завгодно плавати у теплих ваннах, але люди, які підігрівають йому воду у купелях, повинні розуміти, що вони приймають на себе частину відповідальності за можливу катастрофу.

Нас не цікавить, де Вова зустрічатиме новий рік, на скільки кілограмів він поправився чи у який колір перефарбував стіни на державній дачі. Вірніше, цікавлять, але в другу і третю чергу. Так ми свого часу будемо цікавитися кольором стін у його камері.

У країні попране поняття законності. І поправ його Зеленський, перший в історії незалежної України «потерпілий» президент, який особисто подає позови і вимагає тюремних строків для політичних опонентів і легітимізує розправи з неугодними.

Ми бачимо, що нав’язлива ідея «всіх посадить» переходить у Зеленського у манію. І якщо хтось думає, що жертвами репресій стане виключно Порошенко та його оточення, а потім майданівці, а потім військові та волонтери, а потім фопи і підприємці… - а він особисто відсидиться, то подумайте двічі.

Найбільш трагічною і кривавою помилкою українців ХХ століття була наївна впевненість, що «нас не зачепить». А нас за що?!

І весь час історично складалося так, що колесо репресій перемелювалися на фарш тих, кого «не було за що».

Чинний керівник країни скочується у нездорову манію. З одного боку, це дає підставу для численних мемів та жартів.

Але з іншого боку, вся країна затягується у вир небезпечного і нездорового безумства. Враховуючи історичне минуле, враховуючи кількість тих, хто з часів «совка» чекає на відмашку згори, поліруючи нагородний наган…

Ми не маємо права цим легковажити. Ми повинні колоти очі Зеленському політичними репресіями і вимагати негайно припинити переслідування невинних.

/а також не маємо права не зробити репост!

Тамара Горіха Зерня