Ми починаємо відстоювати свій інформаційний суверенітет

Ми починаємо відстоювати свій інформаційний суверенітет

За словами міністра інформаційної політики Юрія Стеця, Україна "переходить у наступ на інформаційному фронті". Про це він заявив у ефірі "Нічного телеекспресу" на Еспресо.TV.

"Якщо ви відкриєте сайт "інформаційних військ" - побачите велику кількість матеріалів із скріншотами, аналізом, через моніторинг того, яким чином розповсюджують пропагандистську інформацію російські спецслужби, які працюють в інтернеті. Я вам скажу, що користі від того в них дуже мало. Ми потихеньку починаємо відвойовувати інтернет-простір російських спецслужб. Ми це робимо не за ті шалені кошти, які витрачає на них Росія", - розповів Юрій Стець.

За словами міністра інформаційної політики, російські інформаційні спецоперації в Україні вже не мають того розголосу, який вони здійснювали раніше.

"Але тим не менш, навіть ті інформаційні спецоперації (фейкові історії, інформаційні вкидання) про ту саму Костянтинівку, вони не мають такого розголосу, як це було раніше. Тому що, за фактом, ми вже зараз починаємо потрохи відстоювати свій інформаційний суверенітет, перестаємо захищатися і переходимо в наступ", - підсумував Стець.