"Ми утримуємо всі ці СБУ, ОГПУ, ДБР - тільки для кришування контрабанди й доїння бізнесу?" - Карл Волох

"Ми утримуємо всі ці СБУ, ОГПУ, ДБР - тільки для кришування контрабанди й доїння бізнесу?" - Карл Волох

За генпрокурорства Луценка були завершені чи практично завершені слідства проти майже всіх високопосадовців режиму Януковича (і лише припинення на той момент дії закону про заочне засудження завадило передати їх у суди). Був лише один, до якого навіть теоретично не добралися, хоча з розповідей усіх учасників перемовин із Банковою під час Майдану він займав найжорсткішу позицію щодо учасників протесту й немає сумнівів, що зіграв чи не вирішальну роль у прийнятті рішення про розстріл.

Але він не мав офіційно ніяких розпорядчих повноважень і жодних «відбитків пальців» на місці злочину не залишив. Відтак, навіть міжнародні санкції примудрився зняти першим зі всієї зграї. Прізвище цієї людини - Портнов.

Коли після обрання Зеленського він повернувся в Україну, деякі можливості щодо притягнення цього кадра до відповідальності з‘явилися. Зокрема, він фігурував на скандальних «плівках Вовка», з яких було ясно, що він здійснює незаконний вплив на українську судову систему, що давало цілком конкретні зачіпки. Але саме цим незаконним впливом Портнов і був цікавий Банковій, бо забезпечував переслідування постмайданівської влади, особливо, Порошенка.

Але цим його функції не обмежилися. Всі ж пам‘ятають, як він відкрито оголошував у соцмережах, що потребує допомоги своїх однодумців при складанні картотеки «актівістов і прочєго бродячєго преступного отрєбья» (себто, нас із вами). І те, як він фігурував на записах у зламаній пошті Суркова, теж, сподіваюся, не забули? Тому, навряд чи хтось здивувався, коли ці списки раптом опинилися в московитських військових і по них орки почали знищувати ветеранів АТО, активістів і просто проукраїнських людей на тимчасово окупованих територіях.

Від самого початку війни, навіть в умовах воєнного стану (котрий сильно спрощує певні легальні процедури), ця потвора перебувала в Україні. По ньому не почали слідство, його не взяли під варту й навіть не звернулися до суду з клопотанням про обмежувальні заходи. Тобто, порушити справи проти Пашинського й Чорновол за евакуацію під бомбами Стугн і Нептунів з складів КБ Луч, наші правоохоронці не забарилися. А от зайнятися відвертим агентом ворога «не встигли»? Бо в ОП сидить його протеже Татаров, а сам він виконав таку кількість брудних доручень Коломойського-Зеленського, що найліпший вихід був - випустити його якимось чином у Росію, до справжнього його керівництва?

А тепер поясніть мені, нахуя ми утримуємо всі ці СБУ, ОГПУ, ДБР та іншу пиздоту - тільки для кришування контрабанди й доїння бізнесу? Чи вказівка з ОПи вже назавжди перекриватиме закон, Конституцію й безпеку держави?

Злості не вистачає