"Ми віримо в перемогу світла над темрявою, на тому і стоїмо" - Олександр Дедюхін

"Ми віримо в перемогу світла над темрявою, на тому і стоїмо" - Олександр Дедюхін

Думаєте Ісусу було легко? Євангеліє нам каже, що навіть Свою проповідь Він починає серед народу, який сидів у "темряві та тіні смерті".
Що таке темрява? Темрява - це відсутність світла, відсутність добра, відсутність виконання волі Божої. Темрява, пустка, є символ зла. Бог - Творець, який з нічого створив цей світ. Саме цікаве, що темрява завжди намагається видати себе за щось самодостатнє, за рівне світлу. Але це не так.
Можна навести приклад Майдану та антимайдану. Майдан - це був вибух світла, намагання створити нову реальність, вивести Україну з прірви, в яку тягнув її "русскій мір", а антимайдан - це лише намагання знищити добрі починання та відкинути людей на запорєбріковські скрєпи.
Сьогодні ми спостерігаємо реванш антимайдану, але він приречений на поразку тому, що реваншисти не мають ні чітко визначеної програми, ні ясних цілей. Він вже захлинається власним страхом і брехнею, цей антимайдан.
Господь прийшов, щоби світло засяяло, щоби у цьому світлі виявити нам правдивий шлях.
Чим більше ми освітлюємо предмет, тим більше він сяє. Не ми сяємо, не ми джерело світла, але ми його відображуємо. Так само не ми джерело благодаті, але Бог посилає людину в світ, щоби через нас відображалася благодать, щоби через нас виливалося Його світло.
Так, ми зараз всі переживаємо важки часи, але не треба запитувати "за що", треба думати "для чого?" І відповідь на питання "для чого?" дуже проста - для утвердження в добрі. Ми всі складаємо іспит. А суть іспиту завжди не в тому, щоби розповісти викладачеві щось нове. Важливо щоби учень сам утвердився у своїх знаннях. Під час навчання знання даються як дар, ззовні, а після іспиту учень вчиться застосовувати свої знання на практиці. Так і ми отримали у Бога по благодаті незалежність у 91-му, а вже після 14 року вчилися застосовувати цю Незалежність на практиці. Так само в 17, 18 роках ми зрозуміли що таке бути гідними, достойними громадянами європейської країни, а тепер нам потрібно навчитися ці навички застосовувати на практиці.
Святе Письмо каже: Неможливо не прийти спокусам". Але саме слов'янське слово "іскушеніє" означає "очищенння". Тому Біблія і підкреслює, що спокуси - не є щось надзвичайне - вони завжди служать нашому очищенню.
Господь попускає нам випробування, щоб ми самі визначилися, чи достойні ми бути вільними.
Колись євреї нарікали Мойсею за відсутність м'яса в пустелі, але робили вони це тому що швидко забули, як їх примушували важко працювати, та вбивали їх немовлят в Єгипті. Так само ті, кому нещодавно подарували гідність та честь, сьогодні знов готові віддати це за дурні побрехеньки.
Отже, ми на війні, ми у випробуваннях, ми у спокусах. Це важко, це трудно, це іноді навіть смертельно. Але давайте знов звернемося до Святого Письма, а воно нам каже: "З великою радiстю приймайте, браття мої, коли підпадаєте рiзним спокусам, знаючи, що випробування вашої вiри дає терпiння; терпiння ж повинно мати досконалу дiю, щоб ви були досконалi в усiй повнотi, без усякого недолiку" (Як. 1.2-4).
Ми продовжуємо звертатися до Бога за просвітленням, ми й надалі намагатимемося нести Боже світло до інших, бо наша правда - це не наша правда, а правда Бога, ми - лише ті, хто велику правду Божу відображає. Подивіться на Місяць - це лише велика каменюка, яка висить в небі, відображає сонячне світло, але іноді дуже яскраво світить, так само маємо робити і ми.
Ми віримо в перемогу світла над темрявою, добра над злом, українців над загарбниками, України над Малоросією. На тому і стоїмо.