Минулий тиждень для Захарченко видався вельми неприємним

Минулий тиждень для  Захарченко видався вельми неприємним

Минулий тиждень для лідера донецьких терористів Олександра Захарченко виявився вельми неприємним. 15 червня вперше за останній рік в Донецьку пройшов мітинг місцевих жителів, які вимагали від терористів і самого Захарченко припинити обстрілювати позиції сил АТО з житлових кварталів міста, ховаючись за жінками і дітьми, як заповідав колись Путін.

На наступний день Захарченко назвав мітинг у Донецьку провокацією, яку організували «недружні ДНР сили».

«Цей мітинг просто так не виник. Самі розумієте, якщо б він був стихійним, то пройшов би в іншому форматі. Питання, які звучали, були змодельовані за чиїмось сценарієм ... », - обурювався лідер« ДНР ».

Зауважте, що Захарченко звинуватив в організації мітингу не "хунту», не «карателів», не «держдеп / ЦРУ», а невідомі «недружні сили».

Через день, 19 червня, в Донецьку під будівлею «уряду ДНР» знову зібралися місцеві жителі з тими ж вимогами до Захарченко - припинення обстрілу позицій українських силовиків з житлових кварталів.

Тут слід нагадати, що терористи не перший і не другий раз ведуть обстріли сил АТО з житлових кварталів міст - це відбувалося завжди, і триває вже більше року. Але жодного разу місцеві жителі чомусь не дозволяли собі такої неповаги до «законно обраному керівництву ДНР».

Витіюваті звинувачення Захарченко на адресу «недружніх сил» дозволяють припустити, що сили ці знаходяться безпосередньо в «ДНР», а керують ними з Москви.

Ситуація з масовим розкраданням гуманітарки, диктаторський стиль правління, репресії проти своїх, нездатність вирішити соціально-економічні проблеми в «ДНР» і, як наслідок, зростання невдоволення серед місцевого населення «російським світом» і «народною республікою», роблять догляд Захарченко все більш невідворотним .

До того ж, у нього є маленька слабкість - пристрасть до алкоголю, що зменшує керованість лідера «ДНР». Доказом цього є постійні суперечливі заяви Захарченко (сьогодні - «ДНР» в Україні, завтра - «ДНР» без України, сьогодні - перемир'я, завтра - підемо на Київ), за які потім повинні виправдовуватися його «міністри», та й Москва теж.
Мітинги в Донецьку були першим дзвіночком для Захарченко

А війна на Донбасі не може тривати нескінченно. Тому Кремль буде змушений заморозити конфлікт на своїх, або на чужих умовах. І сигнали з Москви вже надсилаються жителям Донбасу гранично чіткі - «будете жити з фашистами в одному будинку», «Росія вам нічого не обіцяла», «ви - інструмент для досягнення зовнішньополітичних цілей».

Замороження конфлікту, в свою чергу, означає зміщення пріоритетів з військової в політико-економічну сферу, що, насамперед, передбачає «обнулення» керівництва «ДНР» (для нормалізації діалогу з Україною), а також проведення масштабних робіт з відновлення зруйнованої інфраструктури Донбасу, для яких явно не підходить слюсар-алкаш на милицях.

Мітинги в Донецьку були першим дзвіночком для Захарченко, про те, що пора гострити милиці на вихід.

Джерело svidok.ua