Минулої доби бойовики зменшили кількість обстрілів

Минулої доби бойовики зменшили кількість обстрілів

17 серпня, з 18 години і до опівночі ситуація у зоні АТО залишалася стабільною. Незаконні збройні формування суттєво знизили кількість провокативних обстрілів українських позицій і здебільшого, використовували стрілецьку зброю. В той же час, поодинокі випадки порушення домовленостей по застосуванню великокаліберного озброєння все ж були, повідомляють у штабі АТО.
Так поблизу Донецька, в вечері і наприкінці доби, зі 120-міліметрових мінометів ворог обстрілював наші опорні пункти у Красногорівці та Березовому. Близько 20 години, по селищу Мар’їнка бойовики вели вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї. А місто Авдіївку, двічі, накривали вогнем зі 122-міліметрової артилерії і мінометів. Крім того, з десятої години вечора найманці били з артилерії калібру 152 міліметри по позиціях сил АТО в селищах Горняк, Невельське, Красногорівка. 
В районі Маріуполя, о 18.45 під вогнем 120-міліметрових мінометів опинилися підрозділи АТО в Старогнатівці. А о 18.57 по цьому ж населеному пункту працювала реактивна артилерія противника.
На Артемівському напрямку, близько о пів на восьму, протитанковими ракетами били по селищу Луганське. А по підрозділах української армії в Кримському, що на Луганщині, бойовики вели вогонь з озброєння БМП. 
Загалом, упродовж минулої доби, незаконні збройні формування 86 разів порушили режим припинення вогню. 12 разів найманці застосовували артилерію, 27 – міномети, 52 – стрілецьку зброю і гранатомети.
Після опівночі – 18 серпня, бандформування використовуючи стрілецьке озброєння, продовжили поодинокі провокації, переважно, на Донецькому напрямку.