МИТНИЦЯ МАСОВО ВИПИСУЄ ШТРАФИ ПО ЄВРОБЛЯХАХ

МИТНИЦЯ МАСОВО ВИПИСУЄ ШТРАФИ ПО ЄВРОБЛЯХАХ

Поки власники «євроблях» раділи публікаціям ЗМІ про відстрочення «драконівських» штрафів для євроблях і очікували «доступного розмитнення», митниця не переставала виписувати протоколи за перевищення строків перебування євро автомобілів в Україні.

Зокрема, громадянин України ввіз у 2016 року автомобіль Jeep Grand Cherokee! З того часу власник автомобіль не вивозив та очікував «доступного розмитнення».

У жовтні п.р. зазначений громадянин вирішив поїхати на екскурсію до Польщі на автобусі, залишивши «євро автомобіль» вдома. Під час перетину громадянин отримав на митниці протокол про порушення митних правил.

В суді адвокат власника «євробляхи» просив не притягувати до відповідальності через те, що на момент ввезення автомобіля не існувало відповідальності у такому розмірі.

Суд зазначені аргументи не врахував та наклав на власника «євробляхи» штраф 170 тис. грн. (Рішення від 12.11.2019, справа №461/8606/19). В листопаді п.р. таких рішень винесено судами багато.

При цьому, наголошуємо, що отримання штрафу не звільняє власника «євробляхи» від обов’язку вивезти авто за межі України. Якщо автомобіль не буде вивезено за межі митної території України чи розмитнено, то до власника «євробляхи» можуть бути застосовані нові штрафи.

Нагадуємо, перевищення строку тимчасового ввезення чи транзиту більше ніж на тридцять діб, а так само втрата цих автомобілів, передбачає штраф 170 000 грн. або їх конфіскацію (ч.6 ст.481 та ч.6 ст.470 Митного кодексу).

Дорожній Адвокат