"МОЇ ПИТАННЯ ПРЕЗИДЕНТУ ЗЕЛЕНСЬКОМУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"МОЇ ПИТАННЯ ПРЕЗИДЕНТУ ЗЕЛЕНСЬКОМУ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Стрічка новин забита питаннями до Зеленського – люди пригадують річницю дебатів на стадіоні. Тоді Володимир Зеленський пафосно ставив питання своєму попереднику і конкуренту. Минуло два роки. Тепер ми ставимо питання президенту Зеленському. Поставлю і я – деякі. Отже.
1. Як можна просторікувати про збереження перемир’я в той час коли гинуть українські хлопці, а весь світ говорить про підготовку Росії до війни? Чому Генштаб очолює генерал який не воював, армія не може закуповувати пальне, а реформа харчування – зупинена? Чому стріляють снайпери і міномети на фронті, а не салюти на весіллях? Хто заробляє на війні?
2. Чому президент Порошенко звільнив після скандалів Семочка і Гладковського (хоча одного щойно виправдав суд, а провину другого за 2 роки так ніхто і не довів) – а президент Зеленський відмазує суддю Вовка, заступника голови ОПУ Олега Татарова, голову ОПУ Єрмака, тощо?
3. Чому в Україні більше року падає виробництво і вперше з 2015 р. в мінус пішов ВВП? Чому зростає безробіття? Чому поруйновані стосунки з МВФ?
4. Чому апаратами ШВЛ, кисневими концентраторами та костюмами біозахисту лікарів забезпечує Фонд Порошенка? Чому не держава, а партія Європейська Солідарність та її прибічники забезпечують пенсіонерів та малозабезпечених громадян харчовими наборами? Як лікувати КОВІД за допомогою доріг, на які витратили гроші ковідного фонду і тому на день помирало по 400+ людей – як в Іловайську?
5. Скільки в Польщі з’явилося оголошень «Робота в Україні»? Чому оголошень «Робота в Польщі» в Україні не меншає, а більшає?
6. Чому почалися переслідування тих, хто захищав Україну? Звинуватили у вбивстві Тетяну Чорновол. Другий рік під слідством перебуває учасник боїв на кордоні та в Донецькому аеропорту генерал Марченко. Ходять на допити Маруся Звіробій і Софія Федина. Більше року в буцегарні перебуває Ріффмастер. Президент Зеленський боїться ветеранів?
7. Чому бізнесу в Україні стало працювати не краще, а гірше? Чому тиск на підприємців ФОП посилився? Чому ви брехали, що впровадите податок на виведений капітал? Чому власник кав’ярні працюватиме в локдаун – його крупно оштрафують, а працюватиме «Велюр» нардепа Тимченко – з нардепом лише «жорстко поговорять»?
8. Чому в той час як на ХАБах в Європі газ подешевшав на третину, в Україні він на третину подорожчав? Ви обіцяли, що пенсіонер буде отримувати гідну пенсію, а не інфаркт від рахунку за комуналку – чому зросла не пенсія, а вірогідність інфаркту?
9. Як ви поясните той факт, що за президента Порошенка українські топ-олігархи удвічі збіднішали, а за президента Зеленського за один тільки 2020 рік, коли падало ВВП, а громадяни сиділи без роботи на карантині, топ-олігархи збагатилися всі – хто в 1,8 раз (Коломойський, в якого добряча частина закордонних активів під арештом), хто у 2,7 разів (Ахметов)? Ви цього не помічаєте, чи ви в долі?
10. І головне. Володимире Олександровичу, ви обіцяли що підете у відставку, якщо порушите закон. На сьогоднішній день ви порушили не тільки купу законів, а й чимало статей Конституції України - від розпуску попередньої Верховної Ради починаючи. Володимире Олександровичу! Ви тої… на вихід коли?
Останнє питання мене цікавить найбільше.