Мобілізація в росії: два роки утилізації росіян з волі Кремля

Мобілізація в росії: два роки утилізації росіян з волі Кремля

21 вересня 2022 року в росії була оголошена “часткова мобілізація” на базі указу путіна “Про оголошення часткової мобілізації в російській федерації”. На той час, за офіційними даними рф, до кінця 2022 року мали набрати 300 тисяч осіб.

21 вересня 2024 року – друга річниця мобілізації в росії. За ці 2 роки на війні в Україні загинула левова частка мобілізованих, а «часткова мобілізація» в росії продовжується досі. Влада рф всіляко намагається приховувати факт продовження мобілізації та великих втрат особового складу на фронті. З іншого боку, так у Кремлі намагаються уникнути оголошення тотальної мобілізації, що, як очікується, може призвести до дестабілізації російського суспільства та настроїв у ньому.

За два роки мобілізації російські генерали відправили на смерть величезну кількість своїх солдатів, все заради задоволення амбіцій кремлівського карлика.

На сьогодні кількість російських втрат, за версією Генштабу ЗСУ, перевищила 640 тисяч, такими темпами незабаром цифра сягне мільйона. При цьому Кремль офіційно не озвучує втрати з боку росії, так звичайно зручніше, а прикрити дані допомагає “державна таємниця”.

Часткова мобілізація була оголошена після провального наступу на Київ, провалу під Харковом та українського контрнаступу на Херсон, однак за 2 роки масових смертей російських солдат цілей «сво» так і не досягнуто, більше того – вони дуже далекі від свого досягнення.

На цьому тлі у різних формах мобілізація в росії не зупиняється. Мобілізовані росіяни тим часом опинилися у рабстві, адже ротації та демобілізації не існує.

Усе це впливає рівень життя в рф. Чоловічої статі в росії дедалі менше, адже некомпетентні генерали в лобових атаках сточують росіян о українську оборону. Тим часом демографічна криза в росії дедалі виразніша: поки зростає смертність, народжуваність, всупереч закликам путіна, падає.

Серед небагатьох варіантів для російських чоловіків залишається від’їзд за кордон. Але для цього багатьом доведеться продати останнє, щоб отримати кошти на переїзд до сусідніх країн.

З вересня 2022 року більшість мобілізованих вже загинули на українській землі. Російська армія зазнає величезних втрат і продовжуватиме їх зазнавати. Крім зусиль ЗСУ, цьому сприяє корупція в армії рф. Поки командири наживаються, армію погано забезпечують. В результаті воюють і вмирають бідні, а багаті насолоджуються життям. Про це красномовно говорять дані про підтверджені втрати – вони найменші у таких містах як Москва та Санкт-Петербург. Ну, а в селах закінчуються чоловіки.

Як не згадати, що у “нових російських регіонах”, тобто окупованих росією територіях України, активно проводять примусову мобілізацію, фактично залишаючи місцеве населення без чоловіків.

Третій рік такої ось “часткової” мобілізації навряд чи вирізнятиметься від попередніх чимось добрим. Утилізація росіян продовжиться.