Moderna отримала від американського уряду додаткові 472 млн доларів на розробку вакцини проти коронавірусу

Moderna отримала від американського уряду додаткові 472 млн доларів на розробку вакцини проти коронавірусу

Компанія Moderna оголосила, що отримала додаткові 472 млн доларів на розробку вакцини проти коронавірусу від урядового відомства Служби біомедичних досліджень та розвитку. За словами розробника, кошти будуть направлені на фінансування розробки, в тому числі розширеної третьої фази випробувань потенційної вакцини проти коронавірусу. В квітні компанія вже отримала урядову фінансування для проведення ранніх стадій розробки на суму у 483 мільйони доларів.

В прес-релізі керівництво компанії заявило, що "їх mRNA вакцина може допомогти відповісти на пандемію коронавірусу, як також попередити наступні спалахи".

Таким чином, американський уряд надав вже майже мільярд доларів компанії Moderna, яка першою у США провела випробування потенційної вакцини на людях.

Третя фаза випробувань повинна розпочатись вже у понеділок, 27 липня. У випробуваннях, які проводяться у співпраці з Національним інститутом алергій та інфекційних захворювань, візмуть участь близько 30 тисяч осіб.

У керівництві компанії кажуть, що планують виробляти приблизно 500 мільйонів доз щорічно, а вже з 2021 року – можливо і до мільярда доз щорічно.

Інші компанії також отримують фінансування від Служби біомедичних досліджень та розвитку для розробки вакцини. Серед них - Pfizer Inc, Novavax Inc та британська компанія AstraZeneca Plc.