Молодіжний конкурс листів від Укрпошти

Молодіжний конкурс листів від Укрпошти

Шановні батьки! Якщо ваша дитина виявляє цікавість до письма, запропонуйте їй взяти участь у конкурсі, що організовує Укрпошта.

З 15 жовтня 2015 року Укрпошта запрошує школярів від 10 до 15 років до участі в національному етапі 45-го Міжнародного молодіжного конкурсу творів епістолярного жанру "Напиши листа собі 45-річному". Захід проводить Всесвітній поштовий союз.

Мета конкурсу — розвивати в молоді уміння формулювати й висловлювати свої думки, пробуджувати бажання писати листи, привернути увагу до важливої ролі поштової служби. Конкурс проводитимуть на регіональних, національному та міжнародному рівнях.

Надсилайте свої роботи на адресу: ­Вінницька дирекція УДППЗ "Укрпошта" 21100, м. Вінниця, вул. Соборна, 59 (8-й поверх) із позначкою на конверті "Конкурс ВПС" до 31 січня 2016 року.

Національний конкурс відбувається в два етапи:

— регіональний — із 15 жовтня 2015 року до 30 січня 2016 року. В цей період заходи організовують дирекції Укрпошти в усіх областях України;

— фінальний — із 1 березня до 15 квітня 2016 року. Розглядатимуть твори, що посіли перші місця в кожній дирекції Укрпошти.

Конкурсний твір треба написати у формі листа, прозовою мовою, обсягом до 800 слів. Він має містити такі елементи:

— адреса адресата (може бути вигаданою)

— вітання

— зміст листа

— закінчення (наприклад: З повагою, З любов'ю, З найкращими побажаннями тощо)

— підпис.

Законний представник учасника ­Національного конкурсу разом із конкурсним твором має обов'язково надіслати такі документи й контактну ­інформацію:

копію свідоцтва про народження;

копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера (власного чи одного з батьків);

домашню адресу; назву та адресу навчального закладу (школи), клас, де навчається учасник конкурсу, номер телефона;

фото учасника конкурсу.

На переможців регіонального етапу конкурсу очікують грошові винагороди й подарунки від Вінницької дирекції УДППЗ "Укрпошта". Призерів фінального етапу оголосять 30 квітня 2016 року. На них очікують такі грошові премії: І місце — 5 тис. грн; ІІ місце — 3 тис. грн; ІІІ місце — 2 тис. грн.

Творчу роботу переможця національного конкурсу направлятимуть для оцінювання журі Міжнародного конкурсу. Лідери Міжнародного конкурсу отримають золоту, срібну і бронзову медалі за перше, друге і третє місце відповідно. Дитину, яка здобуде золоту медаль, також нагородять поїздкою до міста Берн (Швейцарія), де вона проведе незабутню подорож у супроводі організаторів конкурсу.

Ознайомитися з вимогами до роботи (Положення про Національний молодіжний конкурс творів епістолярного жанру) можна звернувшись у Він­ницьку дирекцію УДППЗ "Укрпошта" за телефоном 0(432) 67 00 10.

gazeta.ua