«МОМЕНТ ІСТИНИ — ПРИЙШОВ ЧАС ДІЯТИ» - Олег Пономар

«МОМЕНТ ІСТИНИ — ПРИЙШОВ ЧАС ДІЯТИ» - Олег Пономар

Якщо наступного року на президентських і парламентських виборах станеться реванш додонів і додониць, популістів і коміків, то це значною мірою буде провиною теперішньої проевроатлантичної влади. Я можу навести з десяток помилок і провалів влади, але наголошу на перших чотирьох (решту ви самі допишете в коментарях):

• Влада повністю програла інформаційну війну, навіть не намагалась її виграти.

• Влада не відкрила ринок землі з 1 січня 2018 року.

• Влада не провела швидкої, масової та прозорої приватизації неефективної держвласності.

• Ефективність (ККД) парламенту сягає заледве десяти відсотків від того, що вимагає історичний момент. Критично важливий історичний момент, бо мова йде про саме існування незалежної України. Протягом п'яти місяців цього року ухвалено лише надважливий закон про приватизацію. Хоча треба ухвалити СОТНІ законів стосовно асоціації з Евросоюзом, узгоджених з МВФ. Ба парламент встигає ухвалювати закони про захист комах, про ліфти, тощо, а також відпочиває більше ніж працює.

Тепер уточню навипередки.

Я зовсім не втратив оптимізму, тому, панове зрадофіли, навіть не надійтесь.

Я пишу, бо ще є час, хоча він катастрофічно спливає. Треба діяти.

Я чесно визнаю, що за ці чотири роки зроблено реформ і змін більше ніж за попередні двадцять три, це — нова армія, нова поліція, децентралізація, інтеграція до НАТО, асоціація з ЕС, енергонезалежність, медична реформа, декомунізація, квоти на мову, тощо тощо тощо.


Зроблено дуже багато. Але треба більше. Знову момент істини.

Олег Пономар