Москаль призначить своїм радником цигана

Москаль призначить своїм радником цигана

Напередодні Міжнародного дня голокосту ромів Геннадій Москаль провів зустріч із керівниками ромських громадських організацій та лідерами ромських поселень Закарпаття. В області загалом нараховується близько 50 тисяч циган (що становить майже половину від загальної кількості в Україні), повідомляє прес-служба голови Закарпатської області. 

На зустрічі, яка тривала близько години, обговорювалися можливості відкриття спеціальних курсів при училищах та ліцеях, які ромські діти могли б відвідувати безкоштовно, встановлення пам’ятного знаку для вшанування жертв голокосту, легалізації незаконних побудов у поселеннях, покращення побутових умов проживання тощо.

Присутні звернули увагу Г. Москаля, що в області затверджена спеціальна ромська програма, однак для її повноцінного функціонування необхідне фінансування. 

Як відзначив керівник одного з ромських товариств, після призначення Г. Москаля на теперішню посаду закарпатські цигани гудуть, наче вулик. Вони вірять, що новий керівник області наведе тут лад і готові всіляко сприяти йому в цьому. 

Першим виявом співпраці стане призначення на посаду одного з радників голови ОДА представника ромів. Г. Москаль запропонував присутнім самостійно визначитися з кандидатурою, яка буде офіційно оформлена в патронатну службу облдержадміністрації.