"МОСКВА МІНЯЄ ГЕНЕРАЛІВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"МОСКВА МІНЯЄ ГЕНЕРАЛІВ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Колишній власний кореспондент УНІАН у Росії Роман Цимбалюк повідомив, що окупанти проводять заміни командирів з'єднань які воють в Україні. Конкретно він написав про усунення з посади командувача російської 1-ї гвардійської танкової армії генерал-лейтенанта Сєргєя Кісєля і призначення на посаду генерал-майора Ніколая Тєрєщєнко. Російські джерела на цю інфіормацію - ані мур-мур, що в принципі, логічно.

Треба розуміти що відбулося. Сєргєй Кісель, це один з кращих російських генералів. 1-а гвардійська танкова армія включає в себе елітарні 4-ту танкову Кантемирівську дивізію, 2-гу гвардійську мотострелкову дивізію ім. Калініна і 47-му танокву Нижнеждніпровську Червонопрапорну дивізію. Ще купу менших підрозділів з гучними назвами і нагородами на прапорах. Такими арміями не командують пересічні генерали. Лише потрапити служити до частин такої армії у Росії є ознакою чималої удачі або добрячого блату. Солдати і офіцери такої армії беруть участь у всіх парадах і показових маневрах.

Є принципова різниця в Росії, командувати армією і командувати 1-ю гвардійською танковою армією. Аби потрапити на таку посаду треба мати просто бездоганну біографію, список гучних заслуг и десятки пригодованих високопосадових дуп, готових прикрити в разі чого. Генерал Кісєль - учасник обох чеченський війн і війни 08.08.08 проти Грузії. Але все це не врятувало 1-у гвардійську танкову армію від значних втрат в боях під Харковом, при повністю недосягнутих цілях операції. Простіше кажучи, елітарній російській армії українські вояки надрали сраку.

Повторюю, це один з кращих російських генералів і одне з кращих російських з'єднань. Якщо такі результати показують кращі - що говорити про НЕ кращіх? Очевидно це питання поставили і в Москві також. Генерал Кісєль був усунутий з посади - знову таки у назідання. Аби всі бачили - якщо знімають кращих, подумайте що буде з усіма іншими.

А кого поставили на його місце?

Про генерал-майора Ніколая Тєрєщєнко інформації практично нема. Єдине що відомо - цей діяч встиг повоювати у Сирії. Цимбалюк пише, що там генерал Тєрєщєнко визначився жорстокістю до підлеглих і розстрілами місцевих. Практикував використання зградзагонів. З описання малюється такий собі тип маршала Жукова, готового класти людей тисячами, аби тільки мети досягти. Недаремно маршалу Жукову і подібним в Росії нині створено повноцінний культ.

Воювати далі Москва воліє по-жуковськи - масою і кров'ю. Щось мені підказує що від фрази "Доброго вечора, ми з України" росіян тіпатиме наступні років 300.