"МОСКВА СПОДІВАЄТЬСЯ НА «МОПЕДИ»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"МОСКВА СПОДІВАЄТЬСЯ НА «МОПЕДИ»" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Чому росіяни проводять ракетний терор? Сказано вже багато різних версій. Поділюся своєю.

Ні, все правильно. Так, вони вдалися до тактики терористів, бо сподіваються, що пересічні українці, замучені обстрілами, почнуть вимагати в свого уряду піти на мир на будь-яких умовах. Але. Невдовзі країни НАТО передадуть нам сучасні системи ППО і їхній терор стане в рази менш відчутним, тобто перетвориться на класичне марнотратство. Все закінчиться так само, як закінчився їхніх «вогневий вал» з появою Хаймерсів.

Так, звісно, росіяни б’ють по об’єктах енергетики, явно силячись влаштувати нам всім холодну зиму без світла і тепла. Але знову таки. Про такі плани росіян експерти говорили давно. Нам було б дуже болюче, якби такий ракетний терор почався взимку під час холодів. Проте Москва якогось дива почала його посеред осені, в час коли на вулиці ще далеко не морози. Чому?

Ще одне питання. Росіяни завдають удари шахед-мопедами і ракетами по об’єктах у тилу. В той самий час ми й близько не чуємо про масове використання тих самих ракет і шахед-мопедів по позиціях і об’єктах ЗСУ на фронті. Хоча за логікою як раз фронт для росіян місце найбільш болюче. Після поразок на Харківщині та Херсонщині у окупантів ніхто не має ілюзій. Вони чекають нової навали ЗСУ. Вони з ніг валяться, силячись відгадати, де Залужний припече їм дупу цього разу?

Не треба вважати росіян от взагалі ідіотами. Там чудово розуміють, що капітулювати Україна не збирається. Що НАТО нас не покине, з багатьох причин, одна з останніх серед яких – гучні вимоги Зеленського. В Москві розуміють, аби в Україні стався соціальний вибух треба мінімум третину України перетворити на «Маріуполь», а до цього ще далеко, слава Богу. Там розуміють, що самі лише обстріли, ЗСУ не зупинять. І що нові втрачені Москвою території миттю перекреслять всі потуги їхніх пропагандистів і весь тріумф російських шовіністів через ракетний терор. Москві треба утримати фронт. Навіщо?

Та тому, що в Москві переконані, їм треба дотягти до 2024 р. І дочекатися коли президентом США знову стане Трамп. Є багато ознак того що саме адміністрація Трампа доклала руку до усунення з президентів Петра Порошенка. Москва навіть не приховує, від Трампа вони чекають повного припинення підтримки України, а далі...

Наскільки їхні ці плани реальні, дозвольте не обговорювати. Сам факт російського вторгнення, то об’єкт дослідження психіатра, а не аналітика.

Отут і криється розгадка. По фронту окупанти не б’ють шахед-мопедами та крилатими ракетами тому, що прифронтова зона достатньо надійно прикрита армійською ППО. Клепаючи по об’єктам в тилу, росіяни хочуть спровокувати командування ЗСУ відвести частину армійської ППО в тил для прикриття об’єктів енергетики. Відведення армійської ППО ослабить позиції ЗСУ з повітря, війська на передовій зазнають втрат і будуть нездатні проводити активні наступальні дії. А це в свою чергу дасть Москві змогу виграти час. А там – придумають щось іще. Аж до жаданого 2024 року.

Чи вийде у них це? Я переконаний що ні. Їм не вдасться ані зірвати нові наступи ЗСУ, ані спровокувати ЗСУ на наступи організовані поспіхом. Так, якийсь час нам всім буде непросто. Поки не прибудуть обіцяні Заходом системи ППО доведеться терпіти ракетний терор. Маємо подякувати Заходу, що це лише на якийсь час, а не довічно. Я не знаю що було б з нами, якби не допомога країн НАТО. Нам обов’язково допоможуть, а далі...

Гітлерівці теж колись поклали всі свої надії на «зброю відплати» - ФАУ-2. І де опинилися ті надії?