"МОТЛОХ. ДОРОГО. ДЕРЖАВА ПЛАТИТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

"МОТЛОХ. ДОРОГО. ДЕРЖАВА ПЛАТИТЬ" - Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Дивовижно! У Болгарії закупили 5000 снарядів до гармат МТ-12 "Рапіра" на суму 125,6 мільйонів грн, тобто по 760 євро за одиницю. У 2018-2019 рр. за Порошенка ці самі снаряди МОУ відмовилася купувати за 450 євро/шт, бо визнала їх некондиційними.
Не сподівайтеся. Бігус розслідувань не проведе. Розкрадань бюджету не знайде. І Нацкорпус зі свинями на Банкову не прийде. Хоча ідеться не про вивезення приладів з Росії, де кожному з учасників світив довгий термін і тому ціна роботи - відповідна.


Просто ми бачимо ще одну сторону, якій сильно заважав Порошенко з командою. А сторін - багато. Вони заважали імпортерам цивільних "МАЗів", бо Гладковський на "Богдані" випускав спеціалізовані "Богдани-6317" призначені для фронту. Вони заважали імпортерам берців і форми - тому що Бірюков дрючив "Талан" і погрожував створити "швейні війська" аж допоки ЗСУ не здобула якісні форму і берці вітчизняного виробництва. Ще вони заважали спритним хлопцям з сусідніх країн, що мріяли збагрити нам списані боєприпаси, які їхні країни мусили утилізувати.
Після Першої Світової війни, Черчіль віддав боєприпаси британської армії Денікіну, в обмін на папірці, по яких білогвардійці ніколи не заплатили. Але британці ревіли від захвату - боєприпаси їм не треба було утилізовувати. Можна було виробляти більш сучасні! Хто у нас пам'ятає історію? Бодай - свою?
Ми дивувалися - звідки тоді з'явилося стільки непримиренних громадських активістів з явно європейськими зв'язками? А нічого особистого. Чистий бізнес.
Українці - хто вам винний, що ви дурні?