"Моя маленька особиста думка" - Віктор Трегубов

"Моя маленька особиста думка" - Віктор Трегубов

Я - капітан Збройних Сил України.

Також я людина з певним багажем знань та контактів. Двадцять років в журналістиці і знання більшості людей в Україні, яких слід знати.

Виходячи з цього, я переконаний, що якщо ми втримаємося наступні два тижні, не дозволивши росіянам оточити наші сили на Донбасі - ми виграємо цю війну. Не виключено, що по максимальному сценарію. Ви знаєте, що таке максимальний сценарій. Якщо не втримаємося - ситуація з важкої стане смертельно небезпечною.

Ключовим елементом зараз є постачання зброї та швидке тренування нових підрозділів. В тому числі - швидке опанування іноземних зразків.

Я знаю (і саме знаю, а не уявляю, спекулюю, чи припускаю, бо "це моя робота - знати") - що одним з ключових наративів російської пропаганди зараз є зрив постачання України озброєнь. Бо вони також в курсі попередніх абзаців.

Наше виживання, і я маю на увазі як виживання України як геополітичного суб'єкту, так і виживання українців як значущої нації, так і фізичне виживання багатьох з тих, хто це читає, залежить від того, чи вдасться нам отримати та вчасно застосувати цю зброю.

Найближчим часом поширення вищезгаданих наративів, з вуст кого б вони не виходили - це внесок у наше знищення. Уникайте цього за всяку ціну. І не давайте це робити іншим, ані поза країною, ані всередини неї. Саме зараз - без всяких "але", вибачте.

Перед самою війною в українському інформаційному просторі (кажуть, з подачі Гордона) з'являється та дуже різко розкручується експерт. Про експерта ми знаємо лише те, що він колишній КДБшник.

Експерт починає казати те, що резонує із ненавистю (ох як не безпідставною) до Єрмака та діючої команди влади - що-де українська влада нечесна та погана. Але разом з тим воно також резонує із наративами, які зараз відпрацьовує уся російська пропагандистська машина в світі - що Україні зброю давати не варто.

І відразу, йохана в рот, КДБшник стає шанованою людиною, членом суспільства, от діло каже!

Ви при тямі? Ви готові сприймати за "свою людину" будь-кого, хто два рази скаже щось, що співпадає з вашими думками? Навіть якщо в нього в біо КДБ, а в спічі раптово суголосність російському пропагандистькому наративу?

"Ой, слухай тоді свого Арестовича!" "Ти що, Єрмака захищаєш?"

ІДІТЬ В ПІНЬ. Моя партія випустила розслідувань по схемах ОП більше, ніж будь-яка інша, провела проти них мітингів більше, за будь-яку іншу, а Арестовичу краще не опинятися в одному приміщенні з нашим спікером з військових питань Сержем Марко, бо можлива занадто напружена дискусія з потужною невербальною компонентою.

Але, курча, це не означає, що треба розкурчувати будь-кого лише тому, що саме зараз цей персонаж набирає суспільну вагу за рахунок критики тих, кого ми не любимо. Бо так нам ворог щодня нові консерви упаковуватиме - дурна справа нехитра.

Ви не в цирку, ви на війні. Звикайте вже.