МОЗ: Ситуація із захворюванням на COVID-19 в Україні стабілізується

МОЗ: Ситуація із захворюванням на COVID-19 в Україні стабілізується

Міністерство охорони здоров'я України повідомляє про певну стабілізацію ситуації із захворюванням в країні на COVID-19 в Україні. Такий обережний оптимізм у МОЗ висловили після того, як кілька днів поспіль медики фіксували зниження кількості нових випадків інфікування. У відомстві вважають, що до цього призвели посилення контролю за дотриманням карантинних обмежень.

"Другий день в Україні спостерігається стабілізація ситуації щодо захворюваності на COVID-19. МОЗ дякує тим, хто дотримується правил і в такий спосіб піклується про себе та близьких. МОЗ наголошує, що рекомендації мають на меті зберегти здоров’я та життя українців, і закликає дотримуватися епідеміологічних правил" - йдеться у повідомленні відомства.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначає, що показник захворюваності на COVID-19 в Україні все ще досить великий і становить 62,4 особи на 100 тисяч населення. Однак урядовець пояснює таку велику цифру спалахами захворюваності в окремих регіонах. Такі спалахи фіксувалися на Вінниччині, Закарпатті, та у столиці.

В МОЗ запевняють, що усі лабораторні центри України забезпечені достатнім запасом систем для діагностики COVID-19 і кажуть про готовність до ймовірної другої хвилі захворюваності на коронавірус.

Водночас урядовці поки що не дають точних прогнозів про темпи подальшого послаблення карантинних обмежень

"Якщо показати рівень готовності України до другої хвилі епідемії на прикладі тест-систем, то всі лабораторні центри забезпечені місячним запасом при повному навантаженні. Навіть у випадку кризових ситуацій, ми маємо чіткі алгоритми, як перенаправити ресурси, якщо десь виникне особлива потреба", - заявив очільник відомства Максим Степанов.

Водночас урядовці поки що не дають точних прогнозів про темпи подальшого послаблення карантинних обмежень. В офісі президента заявляють, що вивчають досвід інших країн з підготовки до початку нового навчального року з 1 вересня. Про це це йшлося на традиційній селекторній нараді, що відбулася під головуванням президента Володимира Зеленського.