"Можна скільки завгодно проклинати ворога, але давайте будемо відверті" - Павло Вернівский

"Можна скільки завгодно проклинати ворога, але давайте будемо відверті" - Павло Вернівский

Всі оці прокльони в першу чергу базуються на технологічному безсиллі нашої країни до адекватної відповіді.

А це безсилля базується не лише економічній слабкості, а й нездатності суспільства до тотальної мобілізації всіх сил та ресурсів для боротьби з ворогом. Тобто, ми не здатні кинути на боротьбу з ворогом все те що ми маємо: виробничі потужності, кадри, фінанси.

А замість цього, всі ці два роки в нашому суспільстві панувала якась інфантильна віра, що ворога можна перемогти на розслабоні.

Нагадаю, що в нас зараз на потреби оборони працює лише 500 компаній!!!! При тому що загальний виробничий потенціал в нас це декілька десятків тисяч компаній!!!

Також, зараз банківська система, яка купається в прибутках за рахунок ОВДП та ДС, не прокредитувала жодного проекту ВПК.

Тому що переважна частина економіки продовжує працювати на мирну економіку. І цій мирній економіці пофіг чим армія має воювати. А про війну вона тимчасово згадує лише тоді коли починаються обстріли всередині країни. Потім так же швидко забуває.

І можна скільки завгодно критикувати владу, але коли суспільство замість того, щоб надавити на владу, намагається закрити факапи влади волонтерством. І при цьому щиро вірить, що цього достатньо, то яких результатів ви очікуєте?

І вибачте, але я не вірю що обстріл Охматдиту щось змінить в головах влади та еліти. Як не змінили десятки інших трагедій, спричинених обстрілами раніше за останні два роки.