Імунітет до COVID-19 може зникати за кілька місяців - попередні оцінки британських вчених

Імунітет до COVID-19 може зникати за кілька місяців - попередні оцінки британських вчених

оронавірус COVID-19 може заражати людей з року в рік, подібного до застуди, а імунітет до цієї хвороби зменшується через декілька місяців. Такими попередніми оцінками поділились британські вчені Кінгз коледжу на основі проведеного дослідження, пише The Guardian.

Нове дослідження проаналізувало поведінку антитіл до COVID-19 у 90 осіб у Великій Британії. Його результати свідчать, що кількість антитіл до коронавірусу досягала піку через три тижні після виявлення симптомів, а потім антитіла поступово втрачали свою силу.

У деяких пацієнтів вже через декілька місяців після видужання не було виявлено антитіл до хвороби.

«Забито ще один гвіздок у домовину небезпечної концепції колективного імунітету», - цитує видання одного із співавторів дослідження, яке ще не пройшло рецензування.

Для того, щоб вакцина була ефективною, потрібно, щоб її застосовували регулярно, твердить д-р Кейті Доорес з лондонського Кінгз Колледжу, спираючись на результати дослідження.

В світлі цих результатів, будь-яка пропозиція досягти колективного імунітету через природнє інфікування - не лише дуже неетична, але і недосяжна
Автори дослідження, проведеного в. Іспанії

Дослідження антитіл проведене в Іспанії також показало, що 5% тих, хто видужав від коронавірусу утримали антитіла, а 14% тих, у кого аналізи спочатку показували наявність антитіл, вже через декілька тижнів антитіл не мали.

«В світлі цих результатів, будь-яка пропозиція досягти колективного імунітету через природнє інфікування - не лише дуже неетична, але і недосяжна», - заявляють автори дослідження проведеного в Іспанії, результати якого було опубліковано в медичному науковому журналі «Ланцет».