«Імунітет на паніку» - Олег Пономар

«Імунітет на паніку» - Олег Пономар

Четвер. Одна ремарка на найгарячішу тему — вчорашню резолюцію ПАРЕ.

Я думав, що ми цю стадію панікерства вже пройшли. Всі знають, що подібні історії виникали раніше з ЕС, який щопівроку продовжує економічні санкції проти Московії, і щопівроку раніше в нас були фейсбук-цунамі: "санкції не продовжать"! Але санкції справно продовжують.

В Раді Европи теж діють політичні санкції стосовно Московії у вигляді відсторонення її депутатів від роботи парламентської асамблеї (але не від засідань міністрів). Ці санкції мають переглянути в січні. А вчора ПАРЕ ухвалила дуже загальну та розмиту резолюцію, яка може відкрити шлях до повернення Московії до роботи в парламентській асамблеї. А може і не відкрити. Для цього треба змінити регламент, що не просто.

Але наші ЗМІ вирішили на порожньому місці (за три місяці до) розігнати цунамі. Так ось, я думав, що у нас вже виробився певний імунітет на такі речі. Виявляється — ні...

Нашій делегації в ПАРЕ побажаймо агресивної та ефективної роботи в ці три місяці. Та сипати попіл на голову ще дуже рано. Динозавра можна й не зустріти.

Олег Пономар