"Мюллер: пророблена нами робота має першочергове значення!" - Влад Пономар

"Мюллер: пророблена нами робота має першочергове значення!" - Влад Пономар

Колишній спецпрокурор Мюллер опублікував у виданні Washington Post статтю, в якій захистив висновки своєї команди щодо колишнього радника президента Трампа Роджера Стоуна після того, як Трамп пом'якшив покарання, призначене йому у судовому порядку.
Стоун "залишається засудженим злочинцем, і це правильно", - написав Мюллер.
Він додав, що відчуває необхідність "відповісти як на більш загальні твердження про те, що наше розслідування було нелегітимним, а наша мотивація неправомірною, так і на конкретні твердження, що Стоун став жертвою нашого офісу.

Стоун був притягнутий до кримінальної відповідальності та засуджений за те, що він вчинив федеральні злочини".

Мюллер підкреслює, що відчув необхідність виступити з коментарем в ЗМІ, щоб підтвердити законність і обґрунтованість виконаної ним і його командою роботи.
Мюллер, який очолював розслідування про втручання РФ в американські президентські вибори в 2016р, заявив, що пророблена ним робота має «першочергове значення».

67-річний Стоун, якого засудили на 3 роки і 4 місяці, повинен був наступного тижня, у вівторок, з’явитися у федеральну в’язницю в штаті Джорджія, щоб почати відбувати покарання. Він був засуджений за неправдиві свідчення Конгресу під присягою в рамках розслідування Мюллера, а також за тиск на свідків.
Однак Трамп офіційно підписав указ про пом’якшення покарання Стоуну. У заяві сказано, що Стоун вже достатньо «постраждав через несправедливий розгляд справи про втручання РФ у вибори».
«До нього ставилися дуже несправедливо, як і до багатьох інших у цій справі. Роджер Стоун тепер вільна людина», — повідомили в Білому домі.
Відзначається, що Стоун не відправиться у в’язницю.

Влад Пономар