"МЗС РФ дало зрозуміти, що Москва розглядає можливість застосування ядерної зброї" - Олег Шарп

"МЗС РФ дало зрозуміти, що Москва розглядає можливість застосування ядерної зброї" - Олег Шарп

Чому саме зараз так збудились у Кремлі? Навіть почали кидатись погрозами на адресу Британії - мовляв, вдаримо ракетою у 8 махів по вашому Біг-Бену у разі застосування британських ракет по «російській території».

Скоріш за все, така істерика має короткостроково-тактичні цілі.

В останні тижні було багато прогнозів про те, що буде завдано удару по Кримському мосту. Серед можливих дат називали або інавгурацію президента (7 травня), або 9 травня.

Основна ударна сила – це далекобійні західні ракети. У тому числі й британські.

Тому не виключено, що основне завдання нинішніх жорстких заяв - спроба, погрожуючи «відповіддю», вплинути на Захід, щоб він зупинив удар по Кримському мосту, якщо він планується найближчими днями.

Знаєте, у чому помилка Москви? Про ядерну зброю можна говорити лише один раз - напередодні її застосування. А якщо вустами алкаша Мєдвєдєва триндіти про неї третій рік поспіль, це починає нагадувати притчу про хлопчика та вовків.

Тому як були всі ці «червоні лінії» та ядерні погрози простими риторичними прийомами для розфарбовування нудного та трагічного у своїй безглуздості існування болотного царства, так і залишаться.

Не буде у них ні ядерних ударів, ні Харкова, ні Одеси. А буде нескінченна пост-апокаліптика вмираючої імперії, приреченої на самознищення.