"Ініціатива повільно, але невпинно переходить до ЗСУ" - Карл Волох

"Ініціатива повільно, але невпинно переходить до ЗСУ" - Карл Волох

Я далекий від експертності у військовому питанні настільки, наскільки це лише можливо. Тому, навіть коли помічаю в цій царині якісь цікаві тенденції, волію мовчати - аж доти, доки це не підтвердить хтось компетентний.

Тому так втішився, коли прочитав у висновку американського Інституту вивчення війни, що перехоплена ЗСУ ініціатива змушує московитів безперервно переміщувати війська з місця на місце, реагуючи на українські контратаки. Я цю тенденцію, котру для себе назвав «трішкіним кафтаном», помітив ще з тиждень тому.

Ну, а друга приємність тут пов‘язана з С-300. Ви ж, напевно, також звернули увагу, що московити (очевидно, за браком інших точних ракет) почали використовувати цю систему ППО для обстрілів міст (особливо, Миколаєва). І моментально - відповідь: 5 С-300 ЗСУ знищили за останню добу. Такого результату, здається, ми не бачили за всю війну.

Більше стало повідомлень про ефективні повітряні атаки - як гелікоптерами, так і літаками.

Ну, і рапорти про звільнені населені пункти починають з‘являтися дедалі частіше.

Так, це ще не повномасштабний наступ. І - так, ми ще інколи відступаємо під масованим артилерійським вогнем (гармат і амуніції в них без ліку).

Та попри все це - ініціатива повільно, але невпинно переходить до ЗСУ. Ще раз підкреслю, це не я сказав - а справжні американські експерти